Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Πύργος: Αγιασμός στα λυόμενα και φέτος για τους μαθητές

Το κουδούνι της νέας χρονιάς μπορεί να χτύπησε το πρωί της Παρασκευής στο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ( ΕΕΕΕΚ ) και στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Πύργου, το στεγαστικό ωστόσο παραμένει άλυτο.

Τον Αγιασμό, στις λυόμενες εγκαταστάσεις στα Βυτινέικα που για 4η χρονιά συστεγάζονται τα δύο σχολεία, τέλεσε ο Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος συνεπικουρούμενος από εφημέριο της περιοχής.

Ο Επίσκοπος κ. Αθανάσιος διαβεβαίωσε τα παιδιά ότι έχουν την αγάπη όλων, επιθυμία των οποίων είναι να μάθουν γράμματα και να γίνουν ενεργό κομμάτι της κοινωνίας μας, ευχόμενος να έχουν μια γόνιμη και χαρούμενη σχολική χρονιά.

Όπως αναφέρει το Patrisnews. com, ιδιαίτερα συγκινημένος δήλωσε ο Διευθυντής Β/θμιας εκπαίδευσης κ. Βασίλης Δημητρέλλος, αφού για πρώτη φορά από την ανάληψη των καθηκόντων του παρίσταται σε αγιασμό σε σχολείο της Ηλείας, και πολύ περισσότερο διότι το σχολείο αυτό φιλοξενεί παιδιά με ειδικές ανάγκες και ταλέντα.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο περιφερειακός σύμβουλος και βοηθός Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Παναγιώτης Πλατανιάς, ο οποίος επεσήμανε με έμφαση ότι θα έχουν τη στήριξη της Περιφέρειας.

Ειδική αναφορά στα στεγαστικό πρόβλημα έκανε ο κ. Παναγιωτόπουλος, σημειώνοντας ότι η εκπαίδευση είναι ένα ακόμα «θύμα» των περικοπών της κυβέρνησης αφού ούτε προσωπικό τοποθετήθηκε έγκαιρα, ούτε η μεταφορά οργανώθηκε στην ώρα της, ενώ και το στεγαστικό παραμένει άλυτο:

«Είναι ντροπή να είναι αυτά τα παιδιά σε λυόμενα ακόμα. Ακόμα περιμένουμε να δοθεί λύση στο στεγαστικό...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...