Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Αμαλιάδα: Εξεταστική στο ΤΕΙ με τον... security να μοιράζει τις κόλλες!

Ως επισκέπτες επέστρεψαν τη Δευτέρα οι σπουδαστές του καταργηθέντος τμήματος του ΤΕΙ Αμαλιάδας στο γνωστικό αντικείμενο: «Εφαρμογών Πληροφορικής στην Διοίκηση και την Οικονομία», καθώς ξεκίνησε η εξεταστική περίοδος που θα διαρκέσει έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Οι σπουδαστές ήρθαν να δώσουν μαθήματα και ο χαρακτηρισμός «επισκέπτες» είναι κυριολεκτικός, αφού οι περισσότεροι έχουν ήδη ξενοικιάσει τα σπίτια τους και επισκέπτονται το ΤΕΙ αυθημερόν, μόνο και μόνο για να δώσουν τα μαθήματα που οφείλουν και μετά αποχωρούν, οι περισσότεροι για την Πάτρα, καθώς επέλεξαν το τμήμα του ΤΕΙ της αχαϊκής πρωτεύουσας για να κάνουν μετεγγραφή και να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Επιλογή, που έγινε αναγκαστικά, αφού τη θέση του τμήματος που καταργήθηκε παίρνει στην Αμαλιάδα το τμήμα Γεωπονίας.

Διαμαρτυρίες για τη Γραμματεία

Βέβαια, οι σπουδαστές που βρέθηκαν τη Δευτέρα στο ΤΕΙ της Αμαλιάδας δεν βρήκαν το τμήμα όπως το άφησαν, αφού οι περισσότερες αίθουσες έχουν αδειάσει από εξοπλισμό, αφού επίκειται η διαμόρφωση των χώρων για το νέο τμήμα. Τα μόνα που ήταν στην θέση τους ήταν τα θρανία στα οποία κάθονται για να δώσουν τις εξετάσεις.

Κλειστή βρήκαν και τη Γραμματεία του ΤΕΙ, καθώς έχει αναρτηθεί ανακοίνωση βάσει της οποίας η Γραμματεία έκλεισε από την περασμένη Δευτέρα και σταμάτησε να εξυπηρετεί τους σπουδαστές λόγω της μεταφοράς της στην Πάτρα.

Γεγονός που δημιούργησε πολλά προβλήματα τη Δευτέρα, καθώς αρκετοί ήταν οι σπουδαστές που χρειάζονταν βεβαιώσεις και τελικά ύστερα από διαμαρτυρίες, μετέβη ένας υπάλληλος άνοιξε τη Γραμματεία και τους εξυπηρέτησε.

Πάντως χαρακτηριστικό της κατάστασης της οποίας επικρατεί αυτή τη στιγμή, είναι ότι εξαιτίας της κλειστής Γραμματείας τις κόλλες στις οποίες έγραψαν οι σπουδαστές, τις μοίρασε ένας υπάλληλος security του ΤΕΙ!

Στο μεταξύ, οι σπουδαστές μέσα στις επόμενες ημέρες θα επιδιώξουν συνάντηση με τον προϊστάμενο του καταργηθέντος τμήματος κ. Ιωάννη Ζαχαράκη, προκειμένου να συζητήσουν προβλήματα που έχουν ανακύψει με την μεταφορά τους στο νέο τμήμα, κυρίως σε ότι αφορά το πρόγραμμα σπουδών, ενώ εντός των ημερών θα προχωρήσει σε διάλυση και ο Σύλλογος των σπουδαστών, αφού επί της ουσίας Σύλλογος και Διοικητικό Συμβούλιο δεν υφίστανται μετά την κατάργηση του τμήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...