Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ - Πάτρα και Κέρκυρα υποδέχονται τον πιο πετυχημένο "Έλληνα Αμερικάνο"

Το κοινό τον ζητά, και δεν θα μπορούσε να του χαλάσει χατίρι! Η παράσταση "Ο Αμερικάνος'' σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Θανάση Σαράντου, που ξεκίνησε από το κέντρο της Αθήνας, από το μικρό θέατρο Αλεκτον, και τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει κοινό και κριτικούς σε όλη την Ελλάδα, θα παρουσιαστεί στις 31 Μαρτίου στην Κέρκυρα και στις 7 Απριλίου, ξανά, στην Πάτρα.

Ας πούμε συνοπτικά την ιστορία της:

Η παραγωγή της εταιρείας «ηθικόν ακμαιότατον», «Ο Αμερικάνος» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία από το Δεκέμβριο του 2009 έως τον Ιανουάριο του 2010 στο θέατρο Άλεκτον.

Ο κύκλος παραστάσεων συνέχισε τον Δεκέμβριο 2010 από τη Λαμία, με τον ''Αμερικάνο" να περιοδεύει ανά την Ελλάδα, με μεγάλη απήχηση στο κοινό: Η παράσταση «ταξίδεψε» στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στη Λαμία, στη Λάρισα, στο Βόλο, στα Ιωάννινα, στην Σκιάθο, αλλά και στην Καβάλα (Φεστιβάλ Φιλίππων). Το 2011 φιλοξενήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο κεντρική σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Το Νοέμβριο της επόμενης χρονιάς ο "Αμερικάνος" επέστρεψε στις αθηναϊκές σκηνές και παρουσιάστηκε εκ νέου στην Αθήνα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (BLACK BOX) από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 8 Ιανουαρίου 2012, και συνέχισε με περιοδεία στην Αττική, στα φεστιβάλ Βράχων και Ελευσίνας και σε όλη την Ελλάδα.

Τελευταίοι σταθμοί της παράστασης ήταν τα Χανιά, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο στα τέλη του 2012, ενώ ακολούθησε η Βέροια στις αρχές Μαρτίου.

Στις 31 Μαρτίου η παράσταση θα παρουσιαστεί στην Κέρκυρα και στις 7 Απριλίου, ξανά, στην Πάτρα.

Στοιχεία παραστάσεων

Κέρκυρα
Ημέρα και ώρες : Κυριακή 31 Μαρτίου στις 18.00 και στις 20.00 μ.μ.
Χώρος : Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας
Τηλέφωνο για πληροφορίες : 26610 40136

Πάτρα
Ημέρα και ώρες : Κυριακή 7 Απριλίου στις 18.00 & 20.00 μ.μ.
Χώρος : Δημοτικό θέατρο ''Απόλλων'', Πάτρα
Τηλέφωνο για πληροφορίες : 2610 273613

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...