Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Συνελήφθησαν δυο καταστηματάρχες στη Πάτρα για ρευματοκλοπή

Συνελήφθησαν δυο καταστηματάρχες στη Πάτρα για ρευματοκλοπή. "Βροχή" οι παράνομες περιπτώσεις


Οι δράστες είχαν επέμβει στο μετρητή με αποτέλεσμα να μην καταγράφεται το 1/3 της ενέργειας που κατανάλωναν
Συνελήφθησαν χθες (22-2-2013) το μεσημέρι, στη Πάτρα, από Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, δυο ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης (άνδρας - γυναίκα) ηλικίας 44 και 68 ετών, σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία για ρευματοκλοπή.
Ειδικότερα σε ελέγχους που διενήργησε αρμόδιο συνεργείο της Δ.Ε.Δ.Δ.Ε.Η. με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ στα δυο εστιατόρια διαπιστώθηκε οτι οι ιδιοκτήτες είχαν θέσει εκτός το λαμάκι τάσεως της μιας φάσης του ηλεκτρονικού καταμετρητή με αποτέλεσμα μα μην καταγράφεται το 1/3 της ενέργειας που καταναλωνόταν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα ΠλημμελειοδικώνΠάνω από
40 καταστήματα στην Πάτρα "πιάστηκαν" να κλέβουν ρεύμα

Χέρι που γνωρίζει πολύ καλά το αντικείμενο, παρεμβαίνει στους μετρητές της ΔΕΗ και «παγώνει» την καταγραφή της κατανάλωσης, καταγγέλλει στην «Π» ο περιφερειακός διευθυντής της ΔΕΗ, Σπύρος Μυλωνάς.

Τις 40 έχουν φτάσει οι περιπτώσεις ρευματοκλοπής στην Πάτρα, ενώ -σύμφωνα με τη διοίκηση- ο αριθμός αυτός θα εκτοξευθεί τις επόμενες μέρες.

Μαγαζιά στο κέντρο

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή της ΔΕΗ, μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 40 περιπτώσεις ρευματοκλοπής. Σχεδόν όλες αφορούν καταστήματα εστίασης στο κέντρο της Πάτρας. Στην περίπτωση που το συνεργείο εντοπίσει την παρέμβαση στον μετρητή, διακόπτεται αμέσως η παροχή ρεύματος και αφαιρείται ο εξοπλισμός. «Ο πελάτης καλείται να το αποδεχθεί. Σε περίπτωση που γίνει αυτό, τότε καλείται να πληρώσει ολόκληρο το ποσό της οφειλής και η παροχή επανασυνδέεται», εξηγεί ο κ. Μυλωνάς, τονίζοντας ότι υπήρχαν αρκετές τέτοιες περιπτώσεις στην Πάτρα. Διαφορετικά, συμπληρώνει ο διευθυντής, επέρχεται η αυτόφωρη διαδικασία και ό,τι προβλέπει ο ποινικός κώδικας.

Οι οφειλές κυμαίνονται από 4.000 μέχρι αρκετές δεκάδες χιλιάδες.
Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ της Βασιλικής Αθανασοπούλου στην εφημερίδα "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ" που κυκλοφορεί.
http://www.pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...