Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Άποψη: Αναγκαία η κοινή δράση όλων των αρμοδίων για την παραμονή του ΤΕΙ Αιγίου.


Η πρωτοφανής και μεγαλειώδης συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Αιγιωτών με το συμβολικό κλείσιμο της Εθνικής Οδού με αφορμή την κατάργηση του ΤΕΙ Αιγίου που προβλέπει το σχέδιο «Αθηνά» κατέδειξε με τον πιο έκδηλο τρόπο την σοβαρότητα της κατάστασης.

Το σχέδιο «Αθηνά» που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κινούμενο στο πλαίσιο της πολιτικής της μεζούρας, χαρακτηρίζεται από προχειρότητα, έλλειψη σχεδιασμού και σημαντικές αστοχίες με σωρεία «παράπλευρων απωλειών» για τις τοπικές κοινωνίες και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις εξυπηρετεί πολιτικάντικα συμφέροντα ευνοώντας Νομούς και «ρίχνοντας» άλλους Νομούς που δεν διαθέτουν «μεγάλο δόντι» πολιτικής εξουσίας.
Το Αίγιο δεν πρέπει να «απογυμνωθεί» από την ανώτατη εκπαίδευση, καταργώντας και στερώντας του το ΤΕΙ. Το γεγονός αυτό θα στοιχίσει δραματικά στην τοπική αγορά. Οι φοιτητές προσφέρουν σημαντικά στην Αχαΐα που έχει υποστεί γερά πλήγματα από την οικονομική κρίση και την λιτότητα!
Στο πλαίσιο των δυσάρεστων εξελίξεων για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση της Αχαΐας είναι επιτακτική ανάγκη να συσταθεί μια άτυπη Επιτροπή Συντονισμού που θα συμμετέχουν ο Περιφερειάρχης, οι Βουλευτές όλων των κομμάτων, οι Δήμαρχοι του Νομού και συλλήβδην όλοι οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς με σκοπό την ενιαία δράση και τον κοινό προσανατολισμό για την δίκαιη απαίτηση της παραμονής του ΤΕΙ Αιγίου!
Η Αιγιαλεία μίλησε με δυναμικές κινητοποίησες σε αυτούς που επιδιώκουν τον «μαρασμό» των τοπικών κοινωνιών της Αχαΐας! Ενωμένη όλη η Αχαΐα πρέπει να σταθεί απέναντι στην κατάργηση του ΤΕΙ Αιγίου, αλλά και σε οποιαδήποτε κατάργηση τμήματος της ευρύτερης περιοχής! Όχι άλλα λόγια, η τοπική κοινωνία περιμένει πράξεις από τους τοπικούς αρμόδιους! Πέρα από κάθε κομματικό συμφέρον πάνω από όλα βρίσκεται το συμφέρον της Αχαΐας!


                                                                                                Με εκτίμηση

                                                                                            Γιώργος Δρακούλης
                                                             Ο εκλεγμένος από την βάση τ.Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Αχαΐας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...