Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Παγκαλαβρυτινός: Τους τα έψαλε …. τα κάλαντα !!!


Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων έψαλαν και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού Πάτρας φορώντας τις παραδοσιακές τους φορεσιές, το πρωί της Δευτέρας, 24 Δεκεμβρίου 2012, παραμονή Χριστουγέννων, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κτσιφάρα στον Δήμαρχο Πατρέων κ. Ιωάννη Δημαρά και φορείς της περιοχής.

Πρώτος σταθμός για τους χορευτές του Παγκαλαβρυτινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη Πατρών κ. κ. Χρυσόστομο, όπου πήραν την ευλογία του για υγεία, πρόοδο και επιτυχίες στην προσπάθεια συντήρηση της παράδοσης του τόπου μας.

Στην συνέχεια επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Ιωάννη Δημαρά, που τους υποδέχτηκε και τους ευχήθηκε να συνεχίσουν την σπουδαία προσπάθεια τους, προβάλλοντας την Πάτρα με τα δεκάδες ταξίδια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Λίγο αργότερα τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού βρέθηκαν στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα, όπου παρουσία του προέδρου του Περιφερικού Συμβουλίου κ. Κ. Καρπέτα, του αντιπεριφερειάρχη κ. Γ. Αγγελόπουλου και των τηλεοπτικών σταθμών S.B ty και TELE TIME ty είπαν τα κάλαντα και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Ο περιφερειάρχης συνεχάρη τους χορευτές του Παγκαλαβρυτινού για την έντονη πολιτιστική και κοινωνική τους δράση και γιατί σε πείσμα των καιρών αντιστέκονται και συντηρούν υποδειγματικά την παράδοση της περιοχής μας. Ο χορός, η παράδοση, η στροφή στις ρίζες μας είναι αξίες που κρατούν την συνοχή και την αλληλεγγύη της κοινωνίας

Ο πρόεδρος του Παγκαλαβρυτινού κ. Αθανάσιος Φραντζής ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τα καλά του λόγια και του προσέφερε το ημερολόγιο 2013 που κυκλοφόρησε ο Σύλλογος, με φωτογραφίες από τα ταξίδια του στο εξωτερικό και ένα ρόδο, γούρι για καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του.

Επόμενος σταθμός η εφημερίδες «ΑΛΛΑΓΗ» που τους υποδέχθηκε ο εκδότης κ. Γ. Αλεξόπουλος και η εφημερίδα «ΓΝΩΜΗ»  όπου αντάλλαξαν ευχές με τον εκδότη κ. Χρήστο Χριστόπουλο και το προσωπικό.

Αμέσως μετά στον τηλεοπτικό σταθμό LEPANTO στο στούντιο της Πάτρας, έκαναν την έναρξη ψάλλοντας τα κάλαντα, στην εκπομπή της κ. Πένυς Μακρή «Στη μεσημβρινή ζώνη» και ευχήθηκαν σε όλο των κόσμο τα φετινά Χριστούγεννα να αποτελέσουν την απαρχή μιας ελπιδοφόρας εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...