Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

300 άτομα το μήνα στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Αγρινίου

Διέξοδο βρίσκουν οι ανασφάλιστοι και άνεργοι της πόλης στο Κοινωνικό Ιατρείο του δήμου που παρέχει δωρεάν υπηρεσίες σε ασθενείς αλλά και στήριξη σε άτομα με κοινωνικά προβλήματα

Το Κοινωνικό Ιατρείο βρίσκεται στη διάθεση του κοινού εδώ και 6 μήνες και προσπαθεί να διευκολύνει τους ανασφάλιστους, παρέχοντάς τους φαρμακευτική και ιατρική περίθαλψη χωρίς οικονομική επιβάρυνση. 

Στο ιατρείο ο ασθενής μπορεί να βρει πολλές ειδικότητες ιατρών όπως παθολόγο, οφθαλμίατρο, καρδιολόγο, ορθοπεδικό, Ω.Ρ.Λ. , γυναικολόγο, ψυχολόγο, χειρούργο και προσεχώς θα υπάρχει και οδοντίατρος, όπως μας είπε η κα Μαργαρίτα Σερπάνου, αντιδήμαρχος Αγρινίου. 

Οι γιατροί δέχονται τους ασθενείς για εξέταση εθελοντικά, περιορίζοντας τα ωράρια που εργάζονται στα ιδιωτικά τους ιατρεία ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν όσους απευθύνονται στο κοινωνικό ιατρείο. Επίσης υπάρχει ομάδα στήριξης για άτομα που είτε δεν μπορούν λόγω προβλημάτων υγείας να προσέλθουν στο κοινωνικό ιατρείο είτε πάσχουν από προβλήματα κοινωνικής φύσεως και προβλήματα στο σπίτι. 

Η ομάδα που αποτελείται από κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και νοσηλευτές επισκέπτεται αυτές τις περιπτώσεις στο σπίτι και τους παρέχει τη στήριξη και τη φροντίδα που χρειάζονται και δεν μπορούν να εξασφαλίσουν μέσω άλλων φορέων. 

Στο Κοινωνικό Ιατρείο δεν παρέχεται μόνο δωρεάν περίθαλψη αλλά και χορήγηση φαρμάκων όπου είναι δυνατόν, από φαρμακοποιούς της πόλης που συνεργάζονται με το ιατρείο του δήμου και δίνουν δωρεάν στους ασθενείς τα φάρμακα που χρειάζονται. Επίσης χορηγούνται και αντιγριπικά εμβόλια από εταιρίες που έχουν ευαισθητοποιηθεί από το έργο του Κοινωνικού Ιατρείου, και αυτά χωρίς κανένα οικονομικό αντίτιμο από την πλευρά των ανασφάλιστων ασθενών. 

Η προσέλευση των ασθενών στο κοινωνικό ιατρείο είναι μεγάλη και αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο σύμφωνα με τον αριθμό των ανέργων και των ανασφάλιστων που συνεχώς μεγαλώνει. Ωστόσο το Κοινωνικό Ιατρείο δεν έχει εφοδιαστεί με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, δυσκολεύοντας έτσι το έργο των γιατρών που καλούν τους ανασφάλιστους ασθενείς στα δικά τους εξοπλισμένα ιατρεία για να τους εξετάσουν, αφού ακόμα δεν έχει επιτευχθεί συνεργασία με το νοσοκομείο Αγρινίου ώστε να τους δέχεται για εξετάσεις (αιματολογικές, ακτινολογικές κ.α.) μέσω του ιατρείου του δήμου. Το Κοινωνικό Ιατρείο βρίσκεται στην οδό Παλαμά 20 και είναι στη διάθεση των ασθενών από Δευτέρα έως Παρασκευή και από τις 8 το πρωί μέχρι τις 3 το απόγευμα.


aerasnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...