Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Ανεμοχώρι: Στάχτη έγιναν οι κόποι μιας ζωής για εξαμελή οικογένεια

Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα για την οικογένεια της Μαρίας Ζαφειροπούλου από το Ανεμοχώρι, που χθες το πρωί είδε το σπίτι της να φλέγεται και τα λιγοστά υπάρχοντα της... 6μελούς οικογένειάς της να καταστρέφονται από τη φωτιά και τον καπνό που «έπνιξε» τα πάντα. Ακόμα και τα βιβλία των παιδιών έγιναν στάχτη.

Οι κόποι μιας ζωής της οικογένειες που με δυσκολία τα βγάζει πέρα, έγιναν στάχτη και αποκαΐδια μέσα σε λίγα λεπτά. Τώρα, με ό,τι κουράγιο τους έχει απομείνει, προσπαθούν να μαζέψουν ότι απέμεινε και να συνεχίζουν να ζουν?

Ακούστηκε μια έκρηξη

Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 10:30 το πρωί, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε ένα εκ των υπνοδωματίων του σπιτιού. Εκείνη την ώρα στο σπίτι βρισκόταν η νύφη και τα τρία εγγόνια της κας Μαρίας, ενώ η ίδια είχε πάει στο σπίτι του αδελφού της που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο μακριά.

Μια δυνατή έκρηξη τρόμαξε τη μητέρα και τα παιδιά που κοιμούνταν σε άλλο δωμάτιο και έντρομα πετάχτηκαν έξω από το σπίτι που είχε ήδη πνιγεί στους καπνούς. «Είχα πάει στον αδελφό μου να πάρω κρύο νερό γιατί είχαμε βγάλει το ψυγείο απο την πρίζα για να το καθαρίσουμε. Ήρθε ο ανιψιός μου τρέχοντας και μου είπε ότι το σπίτια έπιασε φωτιά. Ήρθα κλαίγοντας και είδα το σπίτι μου να καίγεται. Δε μας έμεινε τίποτα?», λέει η Μαρία Ζαφειροπούλου και τα μάτια της γεμίζουν και πάλι δάκρυα.

Το κρεβάτι, τα ρούχα, τα βιβλία των παιδιών έγιναν στάχτη σε λίγα λεπτά. «Τίποτα δεν έμεινε. Είχα 70 ευρώ όλα κι όλα την τσέπη της ζακέτας μου και κάηκαν και αυτά. Δεν έμεινε ούτε το βιβλιάριο του ΟΓΑ, ούτε της τράπεζας, ούτε ταυτότητα, τίποτα... Τους κλέφτες δε τους φοβάμαι, μόνο αυτά που φορά έχω», λέει η ηλικιωμένη γυναίκα που εδώ και χρόνια πασχίζει να τα βγάλει πέρα, αφού οι δυσκολίες της ζωής της διαδέχονται η μια την άλλη.

Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής

Στο σημείο έφτασαν αμέσως τρία οχήματα της Π.Υ Πύργου και του Πυρ. Κλιμακίου Κρεστένων με επτά πυροσβέστες που με συντονισμένες προσπάθειες κατάφεραν πολύ γρήγορα να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο και να μην επιτρέψουν να επεκταθεί στο υπόλοιπο σπίτι.

Μάζευαν ό,τι είχε απομείνει

Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, όλα τα μέλη της οικογένειας προσπαθούσαν να πετάξουν από τον χώρο του υπνοδωματίου τα αποκαΐδια και να καθαρίσουν το σπίτι τους ώστε να μπορέσουν να μείνουν το βράδυ μέσα. ένα βράδυ που θα είναι εφιαλτικό, όχι μόνο για τους μεγάλους αλλά και για τα παιδιά της οικογένειας που αύριο το πρωί θα πρέπει να πάνε στο σχολείο χωρίς βιβλία, αφού ακόμα και αυτά έγιναν στάχτη.

patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...