Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Ρώσοι, Κινέζοι και Αραβες σώσουν τον τουρισμό -Οι αρνητικές προβλέψεις δεν επαληθεύτηκαν

Περιορίστηκαν οι απώλειες των διεθνών αφίξεων ξένων τουριστών τον Ιούλιο στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες ο ΣΕΤΕ η εξέλιξη είναι θετική και αποδεικνύει ότι ο ελληνικός τουρισμός αντέχει ενώ τα κακά προγνωστικά για καταβαράθρωση του κλάδου δεν επαληθεύτηκαν.

«Ο στόχος των 16 εκατομμυρίων αφίξεων για το 2012, που σημαίνει μείωση περίπου 3% σε σχέση με πέρυσι, είναι εφικτός» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων

Τα αεροδρόμια της Κεφαλλονιάς, Κέρκυρας, Χανίων, Σκιάθου, Σαντορίνης και Μυκόνου παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση τον μήνα Ιούλιο. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Hermes που διαχειρίζεται τα αεροδρόμια της Κύπρου η Κρήτη, η Μύκονος, η Ρόδος και η Σαντορίνη είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί των Κυπρίων τουριστών.

Το φιλί της ζωής στην εγχώρια τουριστική βιομηχανία δίνουν φέτος Λιβανέζοι, Τούρκοι, Κινέζοι και Αραβες οι οποίοι δεν αναμένονταν από τις ελληνικές ξενοδοχειακές μονάδες. Παράγοντες του χώρου αναφέρουν ότι και οι εκπρόσωποι του διεθνούς τζετ σετ που καταφθάνουν φέτος στα ελληνικά νησιά προσελκύουν τουρίστες από όλο τον κόσμο στην Ελλάδα.

Οι Ρώσοι τουρίστες εξακολουθούν πάντως να προελαύνουν και φέτος στις παραλίες της χώρας με προτίμηση τη Χαλκιδική, την Κρήτη, τη Ρόδο, την Κω αλλά και την Πελοπόννησο. «Αν πέρυσι οι αφίξεις Ρώσων τουριστών ήταν 700.000, φέτος θα φτάσουν στο 1 εκατομμύριο», αναφέρει ιδιοκτήτης ξενοδοχειακών μονάδων. Σωτήριο ήταν το μέτρο επιτάχυνσης της έκδοσης βίζας με αποτέλεσμα ενώ πέρυσι υπήρχαν δύο πτήσεις από Μόσχα και μια από Αγία Πετρούπολη, φέτος οι εν λόγω συνδέσεις πολλαπλασιάστηκαν. Οι Ρώσοι προσελκύονται και από τα αρχαιολογικά μνημεία της χώρας, με αποτέλεσμα η αύξηση προσέλευσης στην Αρχαία Ολυμπία να φτάνει το 137%!

Η Ελλάδα είναι ο δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός στην Ουκρανία ενώ αυξάνονται και οι τουρίστες από το Ισραήλ κατά 14,6% φέτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...