Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Εξασφαλίστε τη σωστή διατροφή του παιδιού

«Πώς θα τρέφεται σωστά το παιδί;» Αυτή είναι μια συχνή ερώτηση που κάνουν οι γονείς. Σκεφτείτε, πώς μαθαίνει ένα παιδί στα πρώτα του βήματα; Αντιγράφοντας εμάς τους ενήλικες.
Οπότε μια καλή αρχή είναι να ξεκινήσετε από την αλλαγή των δικών σας διατροφικών συνηθειών και να υιοθετήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.


Να μάθετε με τη βοήθεια ειδικού διαιτολόγου-διατροφολόγου τις υγιεινές επιλογές που μπορείτε να κάνετε όπου κι αν βρίσκεστε.

Παρατηρήστε τις διατροφικές ετικέτες των τροφίμων στο σουπερμάρκετ και επιλέξτε σνακ με λιγότερα λιπαρά και συντηρητικά. Προσπαθήστε να μην υποκύψετε σε πείσμα του παιδιού για ανθυγιεινό, γρήγορο φαγητό.

Διαβάστε παρακάτω 10 συμβουλές που θα βοηθήσουν εσάς και το παιδί σας να τρέφεστε υγιεινά…

-Προσθέστε στην καθημερινή διατροφή του παιδιού σας ποικιλία φρούτων και λαχανικών. Μην ξεχνάτε να προτιμάτε φρούτα και λαχανικά εποχής.

-Όταν ζητήσει κάποιο γλυκό ή ζαχαρωτό προτείνετε στο παιδί ένα φρούτο. Προσοχή! Μην το επιβάλετε, αφήστε το παιδί να επιλέξει μόνο του.

-Μαγειρέψτε μαζί. Είναι μια ευχάριστη δραστηριότητα για το παιδί και ταυτόχρονα μαθαίνει.

-Φροντίστε πριν πάτε το παιδί σε παιδικό πάρτι να είναι χορτάτο. Έτσι θα προτιμήσει να δοκιμάσει κάτι από τα σνακ στο πάρτι χωρίς όμως να κάνει υπερβολές.

-Διαβάστε μαζί βιβλία που σχετίζονται με τη διατροφή.

-Μην πιέζετε ποτέ το παιδί να αδειάσει το πιάτο του.

-Αποφεύγετε να δίνεται στο παιδί πρόχειρο και γρήγορο φαγητό.

-Εάν αρνείται να φάει κάποιο τρόφιμο δοκιμάστε να το μαγειρέψετε διαφορετικά και δώστε το μετά από λίγο καιρό. Τα παιδιά αλλάζουν προτιμήσεις πολύ γρήγορα.

-Ταΐστε το παιδί τις ώρες που είναι πιο ευδιάθετο.

-Μην ξεχνάτε! Για να αλλάξει το παιδί τις προτιμήσεις του στο φαγητό πρέπει κι εσείς να αλλάξετε διατροφικές συνήθειες.
medicalnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...