Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Δεν... αφήνουν τον "Mr Dur" να βοηθήσει!

«Παρακαλώ βοηθήστε τον παππού μου να δημιουργήσει μια ασπίδα προστασίας για τους συμμαθητές μου». Ακόμη τρέχουν τα δάκρυα από τα μάτια τους εξαιτίας του άδικου χαμού του 14χρονου εγγονού του γνωστού βιομήχανου Ανδρέα Δούρου. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι τραγικοί γονείς του, οι παππούδες και οι συγγενείς του, που παλεύουν να κρατηθούν στα πόδια τους, έχουν να αντιμετωπίσουν και το τέρας της ελληνικής γραφειοκρατίας.

Το πανέμορφο αγγελούδι είχε παρασυρθεί στις 2 Μαΐου από ένα μαύρο τζιπ που οδηγούσε μια γυναίκα την ώρα που επέστρεφε με το ποδήλατο στο σπίτι του. Για δεκαέξι μερόνυχτα έδινε τιτάνια μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, αλλά και ολόκληρη την τοπική κοινωνία της Πάτρας.

Πλέον οι γονείς του, Φαίδρα Δούρου και Κώστας Τζαβάρας, αλλά και οι παππούδες του, που εξακολουθούν να αναζητούν απαντήσεις για το τροχαίο δυστύχημα που πήρε από την αγκαλιά τους το παιδί τους, προσπαθούν στη μνήμη του αδικοχαμένου Πάνου Τζαβάρα να σώσουν και άλλα ανθρώπινα θύματα από βέβαιο θάνατο.

Με προσωπικά του έξοδα ο βιομήχανος Ανδρέας Δούρος, παππούς του άτυχου Πάνου, προσφέρθηκε να προβεί σε σήμανση της μοιραίας διασταύρωσης στο σημείο όπου βρήκε τραγικό θάνατο σε τροχαίο ο 14χρονος εγγονός του.

Μόνο που και σε αυτή την περίπτωση το «τέρας» της γραφειοκρατίας φαίνεται πως συνεχίζει τη «δράση» του, χωρίς να υπολογίζει ούτε την ψυχή ενός παιδιού που χάθηκε τόσο άδικα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσίευσε στις τοπικές εφημερίδες η οικογένεια του άτυχου 14χρονου παρακαλεί να βοηθηθεί ώστε να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία. Μάλιστα, φαίνεται πως την αίτηση την κάνει ο ίδιος ο Πάνος.

«Θερμή παράκληση του Πάνου μας» σημειώνεται στον τίτλο και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Αξιότιμοι κύριοι, παρακαλώ πολύ όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για το κυκλοφοριακό να διευκολύνουν γραφειοκρατικά τον παππού μου Ανδρέα Θ. Δούρο, που προσφέρεται με δαπάνη του να σημανθεί το συντομότερο δυνατό (με μικρό κόμβο, κορύνες ή με όποιον άλλον τρόπο επιλέξουν οι αρμόδιες αρχές) το σταυροδρόμι που ευρίσκεται πολύ πλησίον στον Αϊ-Γιώργη Ρίου και είναι πυκνής κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, όπως με σαφήνεια προειδοποιεί η Τροχαία Πατρών. Ετσι θα δημιουργηθεί μια ασπίδα προστασίας για τους συμμαθητές, τους φίλους μου, όλο τον κόσμο. Ετσι είναι βέβαιο πως καμία “κυρία” δεν θα κόψει βίαια το νήμα της ζωής σε κανέναν ποδηλάτη ή πεζό, όπως συνέβη σε μένα. Για τον Πάνο μας Ανδρέας Θ. Δούρος».
Τα όσα γνωστοποιούνται μέσω της ανακοίνωσης, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσαν την οργή και την αγανάκτηση όλων των κατοίκων, οι οποίοι ζήτησαν από τις αρμόδιες αρχές να επιτρέψουν άμεσα στην οικογένεια να προβεί σε αυτή την πράξη «ανθρωπιάς» και αλτρουισμού, που μόνο σκοπό έχει να τους προστατεύσει από παρόμοια τροχαία δυστυχήματα.

Να σημειωθεί ότι η δικογραφία που αφορά τον θανάσιμο τραυματισμό του Πάνου Τζαβάρα ακόμη βρίσκεται στα χέρια της Τροχαίας Πατρών και αναμένεται να αποσταλεί στον εισαγγελέα τις επόμενες ημέρες.

ESPRESSO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...