Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

"Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται" από τη Θεατρική Ομάδα Διακοπτού

Το Σεπτέμβριο 2011 ιδρύθηκε στο Διακοπτό μια νέα θεατρική ομάδα, η οποία μετά από προετοιμασία οκτώ μηνών, παρουσιάζει στο Διακοπτό την πρώτη της θεατρική δημιουργία, με το έργο του Σπύρου Μελά "Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΤΑΙ", υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Κώστα Κλάγκου.

Το έργο είναι μια κωμωδία ηθών και καταστάσεων, γραμμένη το 1935, ωστόσο πολύ ζωντανή και επίκαιρη. Ένας πατέρας, άνθρωπος του λαού, χαλάει τα σχέδια μιας ξενομανούς κοινωνικής τάξης, για απόκτηση δύναμης και επιβολής. Πρέπει λοιπόν να … εκπαιδευτεί. Η επιχείρηση "εκπαίδευση του μπαμπά" δεν είναι παρά η επιβολή του να μιμηθεί έναν τρόπο ζωής και κοινωνικής συμπεριφοράς ξένο προς τις τίμιες αρχές και ρίζες του, ωστόσο … «στη σαλάτα το λάδι μένει λάδι και το ξύδι, ξύδι, ποτέ δεν γίνονται ένα…»! Έχει δε, μεταφερθεί δύο φορές στον κινηματογράφο, με πιο πρόσφατη τη διασκευή "Ο κυρ-Γιώργης εκπαιδεύεται", με αξέχαστη την ερμηνεία του Διακοπτίτη Διονύση Παπαγιαννόπουλου στο ρόλο του πατέρα.


Η παράσταση θα παρουσιαστεί την Παρασκευή και Κυριακή 22 και 24 Ιουνίου 2012, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Διακοπτού, στις 9.30 μ.μ.
Η Θεατρική Ομάδα Διακοπτού με ανακοίνωσή της, ευχαριστεί τον Αντιδήμαρχο κ. Σωτήρη Παπαγεωργίου και  τη Δημοτική Ενότητα Διακοπτού για την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια, το Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας Τράπεζας για τη διάθεση αίθουσας του Δημ. Σχολείου Τράπεζας για τις πρόβες και τη Δ/ντρια του Δημ. Σχολείου Διακοπτού για τη διάθεση του προαυλίου του σχολείου για τις παραστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...