Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΜΑΡ: "Η Πάτρα δεν έχει την πολυτέλεια πεισμάτων και εγωισμών".

04845 - Patras -
Image by xiquinhosilva via Flickr
Την Δευτέρα 16-1-2012 πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Αυτοδιοίκησης και της Γραμματείας στην οποία έγινε διεξοδική συζήτηση για την αποτίμηση της κατάστασης της Αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού ένα χρόνο μετά τις εκλογές και την εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης. Η συζήτηση και τα σχετικά συμπεράσματα μεταφερθήκαν στην Νομαρχιακή Επιτροπή που συνεδρίασε την Τέταρτη 18-1-2012 και η οποία κατέληξε ομόφωνα στην παρακάτω απόφαση:

Η Πάτρα βρίσκεται σήμερα σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Μια πόλη που είχε ήδη χτυπηθεί από την αποβιομηχάνιση, πληρώνει πολλαπλά τις συνέπειες της κρίσης και των διεθνών ανακατατάξεων. Παρά τα επιμέρους θετικά ο Καλλικράτης οδηγεί σε συνδυασμό με την κρίση σε οικονομική ασφυξία, λειτουργική αδυναμία και γραφειοκρατική σκλήρυνση. Δεν έχει συνεπώς την πολυτέλεια των άσκοπων και τυφλών πολιτικών αντιπαραθέσεων, προσωπικών στρατηγικών, πεισμάτων και εγωισμών.

Η Δημοκρατική Αριστερά Αχαΐας παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις στον Δήμο Πατρέων. Η Πάτρα μαζί με την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις κατέδειξαν με την ψήφο τους την ανάγκη για ανεξάρτητες Κινήσεις. H κομματική αυτοδιοίκηση του παρελθόντος ήταν ένα από τα βάθρα του πολιτικού συστήματος που μας οδήγησε στην σημερινή κατάσταση και έχει συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην σημερινή δυσχερή κατάσταση της χώρας και της Αυτοδιοίκησης. Για τούτο και το ελπιδοφόρο αυτό πείραμα πρέπει να επιτύχει και να καταξιωθεί στην συνείδηση των πολιτών. Η Δημοκρατική Αριστερά θα δώσει όλες τις δυνάμεις της ώστε αυτό να γίνει πραγματικότητα.
Ο ίδιος λόγος μεταφρασμένος σε φόβο οδηγεί τα βήματα των κομματικών παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σε μια τυφλή αντιπολιτευτική τακτική. Στόχος τους να οδηγηθεί μέσα από την αποτυχία της σημερινής Δημοτικής Αρχής ο πολίτης εκ νέου στην «ασφαλή» επιλογή του δικομματικού κατεστημένου. Αδιαφορώντας παντελώς για τις ζημίες που αυτή η τακτική επιφέρει στην πόλη μας.
Οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που εξελέγησαν με την Δημοτική Αρχή και διεγράφησαν από αυτήν και ανεξάρτητα με τις ευθύνες ενός έκαστου, τους λόγους και τις διεργασίες που οδήγησαν σε αυτήν, συμβάλλουν εκ των πραγμάτων στην ίδια λογική με τις παραπάνω παρατάξεις στην δυσχερή θέση της Αυτοδιοίκησης και της πόλης. Το γεγονός ότι εκλεχτήκαν με την πλειοψηφούσα παράταξη επιβάλλει αν όχι την συνεργασία τους με την Δημοτική Αρχή τουλάχιστον την διευκόλυνση συνθετικών λύσεων. Προσωπικές στρατηγικές και στοχεύσεις δεν νομιμοποιούνται.
Η Δημοτική Αρχή έχει εκ της θέσεως της και εκ των ενεργειών της τις δικές της ευθύνες. Τα λάθη και οι παραλείψεις που έχει ο κ. Δήμαρχος ευθαρσώς αναλάβει οφείλουν να δώσουν την θέση τους άμεσα σε εξωστρεφείς και αυστηρά προγραμματισμένες ενέργειες για τα σοβαρά προβλήματα της πόλης και ιδιαίτερα εκείνων που αφορούν την καθημερινότητα του δεινά χειμαζόμενου πολίτη. Θεωρούμε ότι ανεξάρτητα από την ανταπόκριση των υπολοίπων δυνάμεων του Δημοτικού Συμβουλίου το καλό της πόλης επιβάλλει την έμμονη στην ειλικρινή και καλόπιστη συνεργασία με αυτές στην κατεύθυνση επιδίωξης συνθετικών προωθητικών λύσεων. Να επιδιώξει ακόμα και την ανάκτηση της πλειοψηφίας πάνω στις ίδιες βάσεις. Η Δημοκρατική Αριστερά με πλήρη σεβασμό της αυτονομίας της Αυτοδιοίκησης, απευθύνει σε όλους κι κυρίως στους πολίτες της Πάτρας παραφράζοντας τον Πρωταγόρα το μήνυμα "Πάντων χρημάτων μέτρον εστίν Πόλις».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...