Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Νικολόπουλος: H δύσκολη χρονιά φέρνει και μια μεγάλη ελπίδα

«Δυστυχώς, βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολύ δύσκολη χρονιά. Αν το χθες έμοιαζε απλά δύσκολο, το σήμερα δείχνει απελπιστικό και το αύριο πιο αμφίβολο από ποτέ. Αυτό το γνωρίζετε, το βιώνετε καθημερινά και γι’ αυτό δεν μπορεί κανείς να το παραγνωρίζει ή να προσπαθεί να ωραιοποιήσει την πραγματικότητα. Όμως, αυτή η πολύ δύσκολη χρονιά φέρνει και μια μεγάλη ελπίδα. Πώς θα είναι η χρονιά που η πραγματική δύναμη της Ελλάδας θα φανερωθεί. Μια χρονιά ουσιαστικής πολιτικής, αλλά και κοινωνικής αλλαγής που θα σηματοδοτήσει το πιο γλυκό ξημέρωμα μετά το πιο βαθύ σκοτάδι…»

Αυτά, μεταξύ άλλων τόνισε ο Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. και Tομεάρχης Εργασίας του κόμματος, Νίκος Ι. Νικολόπουλος, κατά την διάρκεια κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του πολιτικού του γραφείου στην Πάτρα, το απόγευμα της Κυριακής στο ξενοδοχείο «Αστήρ». 


Ο Αχαιός πολιτικός εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους πολίτες που βρέθηκαν στην εκδήλωση, πλημμυρίζοντας τον χώρο του ξενοδοχείου, αλλά και γενικότερα προς τους πολίτες του νομού, υπογραμμίζοντας πως εκλαμβάνει αυτή τη στήριξη ως απόφαση των ιδίων των πολιτών να μπουν στην πρώτη γραμμή της μεγάλης μάχης που ο ίδιος στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά θα δώσει, όχι απλά για να ξεφύγει η χώρα από την μέγγενη της χρεοκοπίας και της διεθνούς ανυποληψίας, αλλά για να επιτευχθεί το «μεγάλο θαύμα».

Πιο συγκεκριμένα, τόνισε: «Πολλά χρόνια απολαμβάνω την εμπιστοσύνη σας και γνωρίζετε την ευγνωμοσύνη μου γι’ αυτό, αλλά και ότι ουδέποτε αρνήθηκα την μεγάλη ευθύνη που αυτή η στήριξη συνεπάγεται. Και αυτή η ευθύνη με οδήγησε πολλές φορές να γίνω «αιρετικός» και δυσάρεστος, κάποιες φορές και μέσα στην παράταξη που από μικρό παιδί ανήκω.

Σήμερα όμως, η στήριξή σας σηματοδοτεί για μένα μια νέα και πολύ μεγάλη ευθύνη: Στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά, να δώσω την πιο μεγάλη μάχη για τον τόπο μας και για τα παιδιά μας, ώστε όχι μόνο να βγάλουμε τη χώρα από τη μέγγενη της οικονομικής κατάρρευσης και να προσφέρουμε νέο «οξυγόνο» στη κοινωνία, αλλά να πετύχουμε το μεγάλο θαύμα, την μεγάλη ανατροπή. Η Ελλάδα της επόμενης 10ετίας να γίνει μια χώρα ακμής, ανάπτυξης, οικονομικής και ουσιαστικής εθνικής αξιοπρέπειας και ανεξαρτησίας!

Και πιστέψτε με., το θαύμα αυτό δεν είναι μεταφυσικό. Θα γίνει κυρίως… από εσάς!

Γι’ αυτό και η στήριξή σας, για μένα σήμερα, ισοδυναμεί και με μία μεγάλη υπόσχεση που μου δίνετε: Ότι θα είστε κοντά μου, κοντά στον Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία, στην πρώτη γραμμή της μάχης, όλη την επόμενη περίοδο. Για να μαζέψουμε μαζί τα συντρίμμια της πιο αντιλαϊκής και νεοταξίτικης λαίλαπας που γνώρισε η χώρα την προηγούμενη διετία και να στήσουμε μια νέα χώρα και ένα νέο κράτος από την αρχή.

Γιατί αυτό καλούμαστε να κάνουμε.

Και αυτό δεν μπορεί να το κάνει ένας άνθρωπος ή μια μικρή ομάδα ανθρώπων.

Θα το κάνουμε όλοι μαζί! όλος ο λαός, κάθε ελληνόψυχος πολίτης αυτού του τόπου που δεν είναι διατεθειμένος να παραδοθεί και να παραδώσει τη χώρα του.

Και μπορούμε να το κάνουμε γιατί είμαστε ένας λαός με τεράστιο πλούτο μυαλού και καρδιάς, αλλά και μία χώρα που δεν έχει αξιοποιήσει ούτε το ένα χιλιοστό των δυνατοτήτων της!».

Όσον αφορά τα θέματα του Τομέα Εργασίας της ΝΔ όπου έχει και την ευθύνη ο Αχαιός πολιτικός επεσήμανε: “Πριν από ένα χρόνο ο Αντώνης Σαμαράς μου ανέθεσε την ευθύνη του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του κόμματος. Μία πολύ σημαντική ευθύνη, αν αναλογιστεί κανείς ότι η δουλειά και η σύνταξη είναι όλη η ζωή του ανθρώπου. Δυστυχώς η διετής καταστροφική μνημονιακή πολιτική του ΠΑΣΟΚ ανέτρεψε όλα όσα γνωρίζαμε, όλα όσα θεωρήσαμε δεδομένα, όλα όσα είχε η κοινωνία και η οικονομία μας κατακτήσει τα πολλά τελευταία χρόνια.

Ο Τομέας μας έχει επεξεργαστεί ένα ολοκληρωμένο προγραμματικό πλαίσιο για την απασχόληση, για την κοινωνική ασφάλιση και την κοινωνική προστασία.

Προτάσεις για το πως θα ενισχυθεί η απασχόληση. Πως θα μειωθεί η ανεργία. Πως θα στηριχθούν οι άνεργοι. Πως το ασφαλιστικό μας σύστημα θα δώσει σιγουριά στους συνταξιούχους μας, χωρίς περικοπές και χαράτσια. Πως θα ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή, η Ελληνική οικογένεια, τα παιδιά μας, οι νέοι μας, οι ηλικιωμένοι που αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο φτώχειας σήμερα στην χώρα μας. Το προγραμματικό αυτό πλαίσιο θα παρουσιαστεί τις επόμενες εβδομάδες από τον Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά σε ειδική εκδήλωση”.

Ο κ. Νικολόπουλος ευχήθηκε σε όλες και σε όλους τους πολίτες της Πάτρας, υγεία, και δύναμη, καταλήγοντας: «Εσείς θα είστε η δύναμη του Αντώνη Σαμαρά σε λίγο καιρό, στην πιο δύσκολη αποστολή που έλαχε σε Έλληνα πρωθυπουργό μετά τον πόλεμο. Εσείς θα είστε και η δική μου ''πανοπλία'' για να μην λυγίσω και να μην χάσω τον δρόμο μου, στα μεγάλα και πολύπλοκα σταυροδρόμια που θα συναντήσω. Ένα σας ζητώ: ''Βάλτε πάλι φωτιά στα όνειρα'' και πιστέψτε πως όταν είμαστε ενωμένοι, τίποτα δεν μας τρομάζει. Εμείς, οι Έλληνες, περάσαμε πολλά. Θα αποδείξουμε και πάλι πως είμαστε από το μέταλλο που όσο καίγεται, τόσο πιο σκληρό γίνεται!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...