Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Έληξε η κατάληψη του ΧΥΤΑ της Πάτρας

Έληξε μετά από δώδεκα ημέρες ο αποκλεισμός του ΧΥΤΑ της Πάτρας από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Ξερόλακκας, που είχε ως αποτέλεσμα να συσσωρευτούν στους δρόμους της Πάτρας και του Ρίου περίπου 3.500 τόνοι απορριμμάτων.

Πριν από την απόφαση των κατοίκων είχε προηγηθεί συνάντηση του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολου Κατσιφάρα με τον δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά, ώστε να βρεθεί λύση στην διαχείριση των απορριμμάτων.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης «αποδέχθηκα το αίτημα που μου κατάθεσαν ο δήμαρχος Πατρέων και οι εκπρόσωποι των συλλόγων της Ξερόλακκας, προκειμένου μέσα στις επόμενες ημέρες να υπάρξει μια συνάντηση με τους δημάρχους Δυτικής Αχαΐας και Ναυπάκτου, ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα της παράλληλης λειτουργίας του ΧΥΤΑ Ξερόλακκας με τη διάθεση μέρους των απορριμμάτων της Πάτρας στους ΧΥΤΑ των δύο γειτονικών δήμων».

Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Ξερόλακκας ανέφεραν ότι σταμάτησαν την κατάληψη εν αναμονή της συνάντησης των δημάρχων Πάτρας, Ναυπάκτου και Δυτικής Αχαΐας, ενώ επιμένουν ότι ο ΧΥΤΑ θα πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί.

Στο μεταξύ, απορριμματοφόρα του δήμου Πατρέων έχουν ξεκινήσει την αποκομιδή, η οποία όμως αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ημέρες, λόγω του όγκου που έχει συσσωρευτεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...