Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Ο Ν. Τσούκαλης έφερε στη Βουλή τη διάβρωση των ακτών στην Αιγιάλεια

Το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών στην Αιγιάλεια, φέρνει με ερώτησή του στη βουλή ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης.

Ο βουλευτής ερωτά τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Υποδομών, τι μέτρα προτίθενται να λάβουν για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

"Κρατήρες έχει γεμίσει ο παραλιακός δρόμος του Διακοπτού λόγω των καταβυθίσεων  που έχουν γίνει κατά μήκος του στηθαίου που χωρίζει το δρόμο από την παραλία.

Μέρα με τη μέρα το φαινόμενο εξελίσσεται και η κατάσταση επιδεινώνεται.  Ήδη το πλάτος του δρόμου έχει μειωθεί σε μια λωρίδα κυκλοφορίας και η γενικότερη κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους ατυχημάτων.

Τους καλοκαιρινούς μήνες ο δρόμος αυτός είναι γεμάτος από ποδηλάτες και πεζούς οι οποίοι απολαμβάνουν την βόλτα τους δίπλα στη θάλασσα.

Τα σοβαρά προβλήματα στην παραλιακή ζώνη όχι μόνο του Διακοπτού αλλά και άλλων περιοχών  των πρώην Δήμων της Ανατολικής Αιγιάλειας (Ακράτας και Αιγείρας κλπ), που καταγράφονται το τελευταίο χρονικό διάστημα εξαιτίας της διάβρωσης των ακτών από τα καιρικά φαινόμενα του τελευταίου χρονικού διαστήματος, αναδεικνύουν για μία ακόμη φορά το σοβαρότατο πρόβλημα που χρονίζει και πρέπει να επιλυθεί συνολικά.

Ο Δήμαρχος Αιγιάλειας επισημαίνει τον κίνδυνο να βρεθούν κατηγορούμενοι οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης εάν επιχειρήσουν οποιαδήποτε παρέμβαση λόγω της στάσης της Κτηματικής Υπηρεσίας και ζητά την παρέμβαση της πολιτείας προκειμένου να εκπονηθεί συνολική μελέτη για την αντιμετώπιση του προβλήματος της διάβρωσης στην περιοχή της Αιγιάλειας.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτώνται οι κ. κ.  υπουργοί
Τι μέτρα προτίθεστε να λάβετε για την αντιμετώπιση του προβλήματος της διάβρωσης των ακτών στην περιοχή της Αιγιάλειας;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...