Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Ράγιου: "Οι Γυναίκες πρέπει να βρουν τη θέση που τους αξίζει"

Mε κοινή συνεδρίαση της Γραμματείας Προγράμματος με τη Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων συνεχίστηκε η διαδικασία Εσωτερικής Διαβούλευσης για την κατάρτιση του Κυβερνητικού Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Γραμματέας Προγράμματος και βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων και τ. Βουλευτής Β΄ Αθηνών κ. Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, η Βουλευτής Επικρατείας και πρ. Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κ. Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα , οι Αν. Γραμματείς Γυναικείων Θεμάτων κ. Νατάσα Ράγιου, πρ. Βουλευτής Αχαϊας και κ. Χαρά Καραγιαννοπούλου, ο Αν. Γραμματέας Προγράμματος κ. Παναγιώτης Παταργιάς , ο Διευθυντής της Γραμματείας Προγράμματος κ. Παντελής Σκλιάς και ειδικοί επιστήμονες.

Η ομάδα εργασίας μετά από οδηγίες του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά κατέληξε στους βασικούς άξονες πολιτικής, υπό τον τίτλο «Γυναίκες: Ίσα δικαιώματα- Ίσες ευκαιρίες ».

Συγκεκριμένα η ομάδα εργασίας:
  • Κατέγραψε τις επιπτώσεις της αδιαφορίας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για τις θέσεις των Γυναικών.
  • Προσδιόρισε το όραμα της Νέας Δημοκρατίας για την ισότητα των φύλων ως ουσιώδη παράγοντα για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.
  • Ανέδειξε στοχευμένες πολιτικές με έμφαση στην ενίσχυση της γυναικείας απασχόλησης και επιχειρηματικότητας, στη μέριμνα για τις μονογονεϊκές οικογένειες, στις πολιτικές συμφιλίωσης της εργασιακής και οικογενειακής ζωής, στην ανάδειξη γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων και στην πρόληψη και καταπολέμηση κάθε μορφής βίας κατά των γυναικών
Η Γραμματεία Προγράμματος συνεχίζει τη συμπλήρωση του Φακέλου Τεκμηρίωσης, που συνοδεύει την προγραμματική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τις Γυναίκες.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ο  κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης τόνισε:

«Η Νέα Δημοκρατία με το πρόγραμμά της αναδεικνύει στοχευμένες και έξυπνες πολιτικές με σκοπό την προώθηση της ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ζωής, με κύριο στόχο να συμβάλλει καθοριστικά στην εξάλειψη των διακρίσεων κατά των γυναικών. Κάθε πρότασή μας είναι συμβατή με την Ευρωπαϊκή ατζέντα. Θωρακίζουμε τα δικαιώματα για ίσες ευκαιρίες των φύλων στη εργασιακή και οικονομική ζωή, ίση συμμετοχή και εκπροσώπηση στα κέντρα λήψης αποφάσεων και ισότητα των φύλων στην καθημερινή ζωή» .

Η Αν. Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων κ. Νατάσα Ράγιου δήλωσε :

"Οι Γυναίκες , τα πιο ζωντανά και παραγωγικά κύτταρα της χώρας, πρέπει να βρουν τη θέση που τους αξίζει στην ελληνική κοινωνία, στην οικονομία στην πολιτική.
  Η καταδίκη που βιώνουν σήμερα οι Ελληνίδες στην πρωτοφανή ανεργία, στη φτώχεια και στη μιζέρια πρέπει να τελειώσει. Η Ελλάδα οφείλει ΑΜΕΣΑ να αφυπνιστεί  και να αφυπνίσει όλες τις κινητήριες δυνάμεις της.
Χρέος της Νέας Δημοκρατίας είναι να απελευθερώσει το γυναικείο δυναμικό και να δώσει στις γυναίκες τα εργαλεία και τις ευκαιρίες  να συμβάλουν αποφασιστικά και δυναμικά στην Ανάπτυξη -Ανάσταση  που όλοι περιμένουμε."

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...