Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Run Greece στην Πάτρα στις 12 Οκτωβρίου



«Η επιτυχής οργάνωση του Run Greece το 2013 πανελλαδικά, αλλά και ιδιαίτερα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που εκπροσωπώ, φάνηκε από την ενεργή και πολυπληθή συμμετοχή του κοινού την Κυριακή 6/10/2013 στο δρομικό κάλεσμα που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα και που συμμετείχαν περίπου 2.500 πολίτες. Μέσω της αγωνιστικής αρετής και της κοινής προσπάθειας ενίσχυσης της κοινωνικής συνείδησης γεννήθηκε ένα καρποφόρο αποτέλεσμα μια έμπρακτη και ανιδιοτελή συμπαράσταση για την οικονομική στήριξη των παιδιών με βαριές νοητικές και σωματικές αναπηρίες που φιλοξενούνται στην Κιβωτό της Αγάπης».


Αυτό επεσήμανε κατά τον χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, που εκπροσώπησε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που δόθηκε σήμερα στην Αίγλη του Ζαππείου στην Αθήνα σχετικά με την φετινή διοργάνωση. Να σημειωθεί πως στην Πάτρα ο φετινός αγώνας Run Greece θα διεξαχθεί στις 12 Οκτωβρίου, ενώ η αρχή θα γίνει 30 Μαρτίου στη Λάρισα.

«Ως φορείς της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης καλωσορίσαμε συμμετείχαμε ενεργά και στηρίξαμε την πρωτοβουλία του ΣΕΓΑΣ η οποία λειτούργησε ως κινητήριος μοχλός για την εμφύσηση του αθλητικού πνεύματος και του αθλητικού ιδεώδες σε μας και τους συνανθρώπους μας. Ήταν μια αθλητική συνύπαρξη πολιτών, αθλητών ανεξαρτήτου ηλικίας κοινωνικού ή μορφωτικού επιπέδου.

Το Run Greece μας υπενθύμισε και μας απέδειξε την σημαντικότητα του «Ευ αγωνίζεσθαι», όπου το ενδιαφέρον δεν εντοπίζεται στη νίκη αλλά στη συμμετοχή, στην ηθική επιβράβευση της προσπάθειας, στην ανιδιοτελή προσφορά και στην αλληλεγγύη .

Το Φίλαθλο Πνεύμα και η Συναδέλφωση είναι το κληροδότημα και η πολύτιμη παρακαταθήκη των αρχαίων προγόνων μας, το κάτοπτρο των ηθικών αξιών μας σαν άνθρωποι αλλά και του πολιτισμού μας σας λαός και ιδιαίτερα για μας στη Δυτική Ελλάδα την περιφέρεια όπου ανήκει η γενέτειρα του Ολυμπιακού πνεύματος.

Βιώνοντας όλοι μας μια εποχή ωφελιμισμού, μονομέρειας συμφερόντων και χρησιμοθηρίας, πρέπει και οφείλουμε όλοι μας να στηρίζουμε δράσεις που τιμούν τον υγιή αθλητισμό, δράσεις που στοχεύουν στην αποδυνάμωση και κατάλυση του φανατισμού, της βίας, της αποξένωσης και συμβάλλουν ως αντίβαρο στα ναρκωτικά, το κάπνισμα τον αλκοολισμό και άλλες κοινωνικές χίμαιρες που πλήττουν κύρια τους νέους μας .

Εύχομαι ειλικρινά, η παρούσα εκδήλωση να έχει εποικοδομητικά αποτελέσματα και το Run GREECE 2014 να είναι πηγή και αρωγός του αθλητικού πνεύματος και των ανθρωπινών αξιών που απορρέουν απ’ αυτόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...