Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Πάτρα: Κλοπές «μαμούθ» σε... δόσεις από εργοστάσιο με καραμέλες

Οι έξι δράστες, που είχαν συλληφθεί πριν από έξι μήνες και έχουν προφυλακιστεί, είχαν αδειάσει τις εγκαταστάσεις

Ούτε... καρφίτσα δεν είχε αφήσει μια σπείρα Ρουμάνων σε ένα εργοστάσιο που φτιάχνει καραμέλες στην Πάτρα, στο οποίο είχαν εισβάλει τρεις φορές σε διάστημα 40 ημερών τον περασμένο Ιούλιο και Αύγουστο! Οι έξι δράστες, που είχαν συλληφθεί πριν από έξι μήνες και έχουν προφυλακιστεί, είχαν αδειάσει κυριολεκτικά τις εγκαταστάσεις.

Είχαν ξηλώσει όλες τις καλωδιώσεις για να αρπάξουν τον χαλκό, είχαν «σηκώσει» μεταλλικά μηχανήματα και εξαρτήματα και είχαν αρπάξει όλους τους υπολογιστές, προκαλώντας ανυπολόγιστη καταστροφή αφού η συνολική αξία των κλοπιμαίων έφτανε τα 373.100 ευρώ! Η λεηλασία του εργοστασίου εξιχνιάστηκε μόλις τώρα, με την εργαστηριακή εξέταση των ευρημάτων και την ταυτοποίηση των δραστών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία που υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών.

Οι έξι Ρουμάνοι ηλικίας από 21 ως 56 χρόνων είχαν συλληφθεί στις 28 Σεπτεμβρίου, όταν ταυτοποιήθηκαν ως δράστες άλλων τριών κλοπών. Συγκεκριμένα, από την επιχείρηση εστίασης ενός 59χρονου στα Τσουκαλέικα Πατρών είχαν κλέψει ένα χρηματοκιβώτιο, ένα φορητό υπολογιστή, ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα, 15 χρυσές λίρες, 300 ευρώ, οινοπνευματώδη ποτά, τέσσερις συσκευές ενδοεπικοινωνίας και πλήθος επίχρυσων μαχαιροπίρουνων συνολικής αξίας 25.000 ευρώ, από το εστιατόριο ενός 57χρονου στην Καρυά χίλια μαχαιροπίρουνα άξιας 15.000 ευρώ, ένα ντοσιέ με συλλεκτικά νομίσματα, ένα ηχείο, 200 μέτρα καλωδίων και 100 ευρώ και από το μηχανουργείο ενός 69χρονου στο Κάτω Καστρίτσι μία συσκευή οξυγονοκόλλησης αξίας 1.000 ευρώ. Σε βάρος τους είχε σχηματιστεί δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, οπλοκατοχή και παράβαση του Τελωνειακού κώδικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...