Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Στο ίδιο τραπέζι, γιατροί των Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας - Πρώτο βήμα για κοινή εφημερία

Κοινή σύσκεψη με πρωτοβουλία του Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας - Το Μάρτη 18 μέρες πλήρους εφημερίας για τον Πύργο και 13 για την Αμαλιάδα Είναι η πρώτη φορά, που γιατροί του Νοσοκομείου Πύργου και Αμαλιάδος συμμετέχουν από κοινού, σε σύσκεψη υπό τον  Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας προκειμένου να συναποφασίσουν τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την ασφαλή εφημέρευση των νοσηλευτικών τους μονάδων προκειμένου να εκλείψουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και έχουν ως αντίκτυπο την ταλαιπωρία των Ηλείων ασθενών.

Μια σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από τριάντα γιατροί, Διευθυντές τμημάτων και κλινικών αλλά και οι πρόεδροι των Επιστημονικών Συμβουλίων των δυο Νοσοκομείων της Ηλείας και στην οποία δεν έλειψαν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι έντονοι διάλογοι και οι καταγγελίες μεταξύ τους για τον τρόπο κυρίως που αντιμετωπίζεται η λειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδος από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Πύργου.

Η συνάντηση έγινε ύστερα από πρωτοβουλία του Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας κ. Βασίλη Δημόπουλου στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την αναδιάρθρωση και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τις δυο νοσηλευτικές μονάδες και με στόχο να μπει ένα τέλος στην καθημερινή ταλαιπωρία των ασθενών οι οποίοι αναγκάζονται πολλές φορές, τις ημέρες εφημερίας, να πηγαινοέρχονται από το ένα Νοσοκομείο στο άλλο προκειμένου να βρουν την ιατρική ειδικότητα που έχουν ανάγκη. Όπως υποστήριξε ο κ. Δημόπουλος, θα πρέπει να βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος συνεργασίας των ιατρών των δυο νοσηλευτικών μονάδων έτσι ώστε, τις ημέρες που εφημερεύει το κάθε Νοσοκομείο να υπάρχει πληρότητα ιατρικών ειδικοτήτων. «Μόνον έτσι θα μπορέσει να εκλείψει το αίσθημα ανασφάλειας των Ηλείων πολιτών» είπε ζητώντας την συνεργασία όλων των παραβρισκόμενων ιατρών.

Αν και σε πολλά σημεία, οι τόνοι της συζήτησης οξύνθηκαν, επικράτησε η σύνεση και όπως φάνηκε, θα επιδιώξουν μέσω της συνεργασίας να δώσουν τις απαιτούμενες λύσεις προς όφελος των Ηλείων ασθενών.

Έτσι, από την 1η Μαρτίου θα ξεκινήσει μια πρώτη προσπάθεια για την πλήρη εφημέρευση των Νοσοκομείων σε νομαρχιακό επίπεδο και συγκεκριμένα για 18 ημέρες της νοσηλευτικής μονάδας Πύργου και για 13 ημέρες της νοσηλευτικής μονάδας Αμαλιάδας- σύμφωνα πάντοτε με τα προγράμματα εφημεριών που έχουν κατατεθεί. Για την πλήρη εφημέρευση των Νοσοκομείων και την κάλυψη όλων των ιατρικών ειδικοτήτων, θα μετακινούνται αν χρειαστεί και γιατροί του ενός Νοσοκομείου στο άλλο.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι, τις ημέρες που θα εφημερεύει το Νοσοκομείο Πύργου και αντίστοιχα τις ημέρες που θα εφημερεύει το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, θα υπάρχουν όλες οι βασικές ιατρικές ειδικότητες για την αντιμετώπιση των περιστατικών που θα παρουσιάζονται. Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η επίσημη δημοσίευση των ημερών που θα εφημερεύει το κάθε Νοσοκομείο προκειμένου να γνωρίζουν μέσω του τοπικού τύπου, εκ των προτέρων που θα πρέπει να απευθύνονται οι Ηλείοι που έχουν ανάγκη.

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...