Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Τελετή λήξης Πατρινού Καρναβαλιού 2014

Στην Πάτρα η ώρα της λήξης είναι η ώρα της έναρξης. Είναι η ώρα του Πατρινού Καρναβαλιού, που συνεγείρει μικρούς και μεγάλους κάνοντας το τέλος της μεγάλης γιορτής αρχή της επόμενης.
Την προσωρινή μελαγχολία για τον αποχαιρετισμό του Καρναβάλου που καίγεται διαδέχεται αυτόματα η χαρά, η ελπίδα και η προσδοκία για το επόμενο μεγάλο ραντεβού των καρναβαλιστών όλης της Ελλάδας.


Το Πατρινό Καρναβάλι, το Καρναβάλι της Ελλάδας κάνει το μικρό απολογισμό του για το 2014 και προχωρά με ταχύτητα και αισιοδοξία για το 2015!
Σαράντα τέσσερις ημέρες και νύχτες γλεντιού, δημιουργίας, χαράς κλείνουν στο Μώλο της Αγίου Νικολάου με την παραδοσιακή καύση του βασιλιά Καρνάβαλου και την τελετή λήξης την Κυριακή 2 Μαρτίου και ώρα 21.00. Και το κοντέρ της καρναβαλικής «τρέλας» θα αρχίσει να μετρά αντίστροφα για το Πατρινό Καρναβάλι του 2015. Οι εμπειρίες του χτες συναντούν μαγικά την προσμονή του αύριο διατηρώντας άσβεστη την καρναβαλική σπίθα στην καρδιά μας.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Μόλο της Αγίου Νικολάου και οι χιλιάδες καρναβαλιστές δίνουν ραντεβού στις 9 το βράδυ, λίγο μετά το τέλος της Μεγάλης Παρέλασης της Κυριακής, για να αποχαιρετήσουν τη φετινή διοργάνωση.

Το Πατρινό Καρναβάλι 2014 θα περνά στην ιστορία και μαζί οι συγκινήσεις, οι αξέχαστες εμπειρίες, οι ευρηματικές ιδέες, η συλλογική δράση, οι ανατροπές, ο ενθουσιασμός, το αστείρευτο κέφι και η δημιουργική και σατιρική διάθεση θα καταγραφούν ανεξίτηλα.

Παρουσιάστρια της τελετής λήξης θα είναι η Κατερίνα Τσουκαλά, η οποία θα υποδεχτεί τους χιλιάδες καρναβαλιστές από την Πάτρα και όλη την Ελλάδα.

Στη σκηνή θα βρεθούν δυο τραγουδιστές που δραστηριοποιούνται καλλιτεχνικά με επιτυχία στην Πάτρα, η Ευδοκία Ράπτη και ο Παντελής Καστανίδης, που θα πουν δυο τραγούδια ο καθένας (χορευτικές εκτελέσεις γνωστών τραγουδιών) ζεσταίνοντας το κλίμα και προσφέροντας μελωδικές, χαρούμενες καρναβαλικές πινελιές.

Θα ακολουθήσει ένα εντυπωσιακό σόου από την Pandemonium Team με τίτλο «The Journey Continues»

Τον μουσικό παλμό δίνουν οι δύο Djs - Monks (από την ομάδα Screwdrivers). Στην σκηνή θα εμφανιστεί η Φωτεινή Νεράιδα του Πατρινού Καρναβαλιού η οποία θα "παλέψει" για την αναγέννηση της. Οι πέντε χορευτές θα δημιουργήσουν "παραμυθένιες" αυταπάτες παίζοντας με τις αισθήσεις του κοινού. Στο τέλος οι χορευτές, οι οποίοι θα την πλαισιώνουν, θα υποταχθούν σε αυτήν.

Τι θα συμβεί εάν ενωθούν η χορογραφία γρήγορου ρυθμού, τα “παραμυθένια” σκηνικά και η ηλεκτρονική χορευτική μουσική με το θέατρο σε μια αξέχαστη εμπειρία; Οι “Pandemonium”!

Οι “Pandemonium” είναι μια ομάδα αποτελούμενη από χορευτές, μουσικούς παραγωγούς και τον προσωπικό τους σκηνοθέτη Γκόργαν.

Η δημιουργία αυτής της ομάδας έχει ως κύριο στόχο να μας οδηγήσει σε ένα "φανταστικό" ταξίδι μέσα από μία διαδραστική οπτικοακουστική

performance, βασιζόμενη στον black-light φωτισμό και τις ψευδαισθήσεις, οι οποίες θα γοητεύσουν το κοινό.

Οι "παραμυθένιες” αυταπάτες, που εκτελούν, “παίζουν” με τις αισθήσεις του κοινού και η μαγεία αυτή έρχεται να συμπληρώσει και να τελειοποιήσει αυτό το επί σκηνής θαύμα, καθώς οι θεατές δεν μπορούν να αντιληφθούν και να εξηγήσουν την κίνηση διαφόρων αντικειμένων, που χειρίζονται οι ηθοποιοί -χορευτές.

Η ευφυής καινοτομία, ξεκινώντας από το εγχείρημα του σκηνοθέτη, βασίζεται στο μαύρο σκηνογραφικό χώρο. Οι ηθοποιοί-χορευτές εμφανίζονται επί σκηνής, ντυμένοι με μαύρο βελούδο. Η μαύρη ενδυμασία τους επιτρέπει να κινούνται στο σκοτάδι, δίνοντας την ψευδαίσθηση ότι αιωρούνται.

Προσδοκούν να εμπνεύσουν τους ανθρώπους αποδεικνύοντας ότι μέσα από σκληρή δουλειά, αποφασιστικότητα, ο καθένας μπορεί να εκπληρώσει τα όνειρά του δημιουργώντας μια μοναδική και προσωπική εμπειρία για το κοινό.

Οι “Pandemonium” θα σας μεταφέρουν σε ένα “φανταστικό” παραμύθι, το οποίο ξετυλίγεται μέσω “μαγευτικών” ακουσμάτων και χορευτικών σε “ονειρεμένα” τοπία.

Σας προσκαλούν να συμμετάσχετε μαζί τους στο «The Journey Continues», μία πρωτότυπη και εντελώς αξέχαστη θεατρική εμπειρία!

Αμέσως μετά η Κατερίνα Τσουκαλά θα καλωσορίσει τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας Κωνσταντίνο Τρίγγο, ο οποίος θα χαιρετίσει και θα παραδώσει τη σκυτάλη στο Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά. Ο Δήμαρχος Πατρέων θα κηρύξει τη λήξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2014 και ταυτόχρονα την έναρξη του επόμενου, του Πατρινού Καρναβαλιού του 2015 και ευθύς θα δώσει το σύνθημα για την καύση του Καρνάβαλου, ο οποίος μέσα από τις στάχτες του θα μεταδώσει τα μηνύματα της αναγέννησης και της ελπίδας. Ταυτόχρονα ένας χείμαρρος πυροτεχνημάτων θα δώσει λάμψη και γιορτινή αίγλη στην καρναβαλική νύχτα φωτίζοντας τον πατραϊκό ουρανό.

Τη συνέχεια της διασκέδασης θα αναλάβει το δημοφιλές νεανικό μουσικό σχήμα «Κόκκινα Χαλιά» που θα ξεσηκώσει καρναβαλιστές και θεατές και το γλέντι με αμείωτη καρναβαλική διάθεση μετά το τέλος της συναυλίας θα συνεχιστεί στους δρόμους και στα κέντρα διασκέδασης μέχρι πρωίας.

ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΧΑΛΙΑ

Τα Κόκκινα Χαλιά είναι οι Αλέξανδρος Δημόπουλος, Φώτης Δεληνικόλας και Γιώργος Παπαδημητράκης.

Το όνομα τους αντικατοπτρίζει την αγάπη για την μουσική και την πίστη σε αυτό που κάνουν.

Η λέξη «Χαλιά» συμβολίζει για το γκρουπ την πραγματικότητα, το έδαφος, τον ρεαλισμό, την προσγείωση.

Το «Κόκκινο» συμβολίζει το πάθος, την ένταση.

Ο Φώτης Δεληνικόλας σπούδασε μουσική τεχνολογία, έχοντας κάνει Master στην Αγγλία. Στην Αγγλία εργάστηκε ως ηχολήπτης. Έχει συμμετοχή σε ένα CD με ορχηστρικά κομμάτια, στα οποία παίζει μπάσο και κιθάρα.

Ο Αλέξανδρος Δημόπουλος γεννήθηκε και ζει στον Πειραιά. Σπούδασε μουσική τεχνολογία και πιάνο. Έχει εργαστεί ως πιανίστας σε διάφορες μουσικές σκηνές, ενώ συνέθεσε τη μουσική για την θεατρική παράσταση "Misery".

Ο Γιώργος Παπαδημητράκης γεννήθηκε στην Ουάσιγκτον από Έλληνες γονείς και στην ηλικία των τεσσάρων επέστρεψε και εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ελλάδα. Είναι στο 4ο έτος τηw ΑΣΟΕΕ στο τμήμα Oργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Έχει συνεργαστεί με τους: Γιώργο Αλουπογιάννη, Μαριάννα Γερασιμίδου και Δήμο Αναστασιάδη. Τραγουδούσε μαζί τους, έπαιζε κιθάρα και συμμετείχε σε stand up comedy στο "Σταυρό του Νότου".

Τα Κόκκινα Χαλιά δημιουργήθηκαν τον Μάιο του 2008 & έχοντας σαν κοινό τους στόχο την δημιουργία μίας μπάντας με ξενόφερτο ποπ & ροκ ήχο στα πλαίσια των εμπορικών συνθηκών δηλώνουν συμμετοχή στο X FACTOR. Στο X FACTOR κερδίζουν τις εντυπώσεις & καταφέρνουν να φτάσουν μέχρι τον τελικό, όπου και παρουσιάζουν το πρώτο τους τραγούδι με τίτλο ''Χαρταετός'', το οποίο κυκλοφορεί σε digital μορφή από την Sony Music.

Έχοντας ήδη ξεκινήσει εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και Κύπρο αλλά και με διαδοχικές εμφανίσεις για δύο μήνες στο club Hotel στην Θεσσαλονίκη, τον Ιούνιο εμφανίζονται στα μουσικά βραβεία Mad Video Μusic Awards 2009 με την υποψηφιότητα τους στην κατηγορία ''Fashion icon της χρονιάς'' αλλά και ερμηνεύοντας επί σκηνής σε συνεργασία με τον Νίνο το κομμάτι ''Ι kissed a boy'', σε μια μοναδική διασκευή.

Τον Ιούλιο του 2009 κυκλοφορούν το πρώτο τους cd-single με τίτλο ''Φύγαμε'' από την Sony Music Entertainment, σε μουσική Γιώργου Θεοφάνους και στίχους Θάνου Παπανικολάου, ενώ παράλληλα συνεχίζουν τις εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Με τη νέα σεζόν, έχοντας αφήσει πίσω τους περρισότερα από 130 live ξεκινούν εμφανίσεις σταθερά κάθε Τετάρτη στo ''Σταυρό του νότου''...στο club και αργότερα στο plus(+) κάθε Πέμπτη.

Tο 2010 ξεκινά δυναμικά, βρίσκοντάς τους να εμφανίζονται για τους επόμενους δύο μήνες στο club Guzel.

Tον Απρίλιο του 2010 συνεργάζονται για πρώτη φόρα με τον Μύρωνα Στρατή όπου ξεκινόυν εμφανίσεις για ένα μήνα, κάθε Παρασκευοσάββατο στο ''Σταυρό του Νότου(+),plus'', αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Μάιος 2010 και τα Κόκκινα Χαλιά ηχογραφούν το νέο τους κομμάτι με τίτλο ''Εμείς'' και στη συνέχεια γυρίζουν το videoclip του, τα οποία κυκλοφορούν μαζί στις αρχές του Ιουνίου. Το ''Εμείς'' καταφέρνει να κλέψει τις εντυπώσεις του κοινού, το οποίο αναφέρει πως το κομμάτι δεν απευθύνεται μόνο στο ελληνικό κοινό και πως διαθετει ένα πρωτότυπο και όχι συνηθισμένο για τα ελληνικά δεδομένα video clip.

Λίγες μέρες αργότερα έρχεται και η δεύτερη κατά σειρά υποψηφιότητα τους στα Mad Video Music Awards 2010,

στην κατηγορία ''Καλύτερο συγκρότημα'', αλλά και η συνεργασία τους επί σκηνής με τους Pale Faces σε μία πρωτότυπη διασκευή στα κομμάτια ''Επιστροφή Στη Φύση'' και ''Why Don't You Get A Job".

Το καλοκαίρι ξεκινά με τις καλύτερες προϋποθέσεις και...προχωράμε ''Εμείς''.

Το συγκρότημα ολοκληρώνει την καλοκαιρινή του περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και ξεκινά την προετοιμασία και τη ηχογράφηση του πρώτου τους ολοκληρώμενου δίσκου!

Προάγγελος της νέας τους δισκογραφικής δουλειάς αποτελεί το νέο τους κομμάτι με τίτλο ''Σε θέλω απόψε'' που κυκλοφορεί υπό την μορφή digital single.

Τον Νοέμβριο του 2010 ξεκινούν σταθερές εμφανίσεις στην Αγ.Παρασκευή σε ένα νέο χώρο για τέσσερα Σάββατα...''Hotel presents RedKnights @Lift eventclub''.

Τελευταίες μέρες του 2010 και τα Κόκκινα Χαλιά βρίσκονται σε μια μίνι περιοδεία! Εμφανίσεις στην βόρεια Ελλάδα, Χαλκίδα, Αθήνα αλλά και στην Κύπρο!

Ενώ παράλληλα γίνονται και τα γυρίσματα για το κομμάτι τους ''Σε θέλω Απόψε'' σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πλατανιά και Γιάννη Παπαδάκου.

Ιανουάριος του 2011 και το κομμάτι ''Σε θέλω Απόψε'' στο KokkkinaXaliaTheBand channel στο youtube έχει καταφέρει να φτάσει τις 350.000 προβολές. Το νέο video clip είναι έτοιμο και παρουσιάζεται αποκλειστικά από την Facebook fanpage της Sony Music Entertaintment GR.

Φεβρουάριος του 2011 και τα Κόκκινα Χαλιά συμμετέχουν στον Ελληνικό τελικό για τον διαγωνισμό της Eurovision, παρουσιάζοντας ένα νέο αγγλόφωνο δικό τους κομμάτι, τόσο σε σύνθεση όσο και σε στίχους μαζί με τον Ανδρέα Γαλανόπουλο. Το κομμάτι τιτλοφορείται ως ''Come with me'', καλώντας έτσι το κοινό να τους ακολουθήσουν και να παρασυρθούν στον ρυθμό τους.

Αρχές Μαρτίου 2011 και το συγκρότημα βρίσκεται στην τελική ευθεία για την κυκλοφορία του δίσκου τους, ο οποίος και αναμένεται στα τέλη του μηνός.

Ο δίσκος έχει τον τίτλο του επιτυχημένου digital single που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2010, το ''Εμείς'', όπου και εντυπωσίασε το κοινό με το πρωτότυπο για τα Ελληνικά δεδομένα.

Περιέχει κομμάτια σε σύνθεση του ιδίου του συγκροτήματος αλλά και ξένων παραγωγών.

Απρίλιος 2011 και τα Κόκκινα Χαλιά παρουσιάζουν την νέα τους δισκογραφική δουλειά με δύο μοναδικές εμφανίσεις στον ''Σταυρό του Νότου(+),plus''. Mαζί τους guests ΝΕΒΜΑ και Βαλάντω Τρύφωνος μαζί με τον Σταύρο Μιχαλακάκο.

Το μεγάλο στοίχημα που έβαλαν με τους εαυτούς τους και βγήκαν κερδισμένοι, ήταν η συνεργασία τους με το hip hop συγκρότημα ΝΕΒΜΑ το 2011 στο τραγούδι «Ημερολόγιο» που σκαρφαλώνει στα charts.

Νοέμβριος 2011 και το συγκρότημα περνάει μια περίοδο αλλαγών. Η αποχώρηση του Λευτέρη Γιαννόπουλου από το συγκρότημα σηματοδοτεί το τέλος μια εποχής και το ξεκίνημα μιας καινούργιας με πρώτο σταθμό την κυκλοφορία νέου single & videoclip με τίτλο ''Ακούω τη φωνή σου'' και μια σειρά εμφανίσεων στο 4711.

''Εσύ και εγώ'', το νέο τους κομμάτι, το οποίο και επιλέχτηκε ύστερα από ψηφοφορία εν όψει του διαγωνισμού ''Amita Motion Music Manager'' τον Ιούλιο 2012.

Μέσα από τα καινούργια τους κομμάτια μας παρουσιάζουν έναν διαφορετικό ήχο και μια καινούργια εικόνα που κάθε άλλο παρά αδιάφορη έχει περάσει από τους θαυμαστές τους.

Το 2013 τους βρίσκει με το νέο τους κομμάτι ''Δορυφόρος'' και με τις εμφανίσεις τους στο 4711 στο Κολωνάκι οι οποίες τους κάνουν talk of the town.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...