Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Ηλεία: Τοποθέτησαν βράχους στην παραλία της Ζαχάρως και του Κακοβάτου!

Την παραλία της Ζαχάρως και του Κακοβάτου επισκέφθηκε χθες, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηλείας κα Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, έπειτα από καταγγελία των κατοίκων για την εξόρυξη και εναπόθεση τεράστιων ογκόλιθων σε διάφορα σημεία της παραλίας προκειμένου να δημιουργηθεί ένα τεχνητό τείχος που θα σταματήσει τη διάβρωση από την θάλασσα.

Μηνυτήρια αναφορά από τους κατοίκους


Την παραμονή των Χριστουγέννων, λίγα μόνο μέτρα από τα Ιαματικά Λουτρά του Καΐαφα, οι κάτοικοι «συνέλαβαν» το φορτηγό και την τσάπα κατά την εξόρυξη των ογκόλιθων. Αμέσως ειδοποίησαν τον Διευθυντή της Λουτρόπολης, το Λιμεναρχείο και την Αστυνομία, υποβάλλοντας επώνυμη μηνυτήρια αναφορά.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ διενήργησε αυτοψία στην περιοχή γύρω στις 3:00 το μεσημέρι και σήμερα, όπως δήλωσε η κα Σαλτάρη, θα επισκεφθεί τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να βρει τον υπαίτιο «της οικολογικής καταστροφής».

Για να προστατεύσουν τον δρόμο

Από την πλευρά του ο Δήμος Ζαχάρως ενήργησε με σκοπό να προστατέψει τον δρόμο της παραλίας της Ζαχάρως και του Κακοβάτου που κινδυνεύουν από την διάβρωση της θάλασσας. Δίνοντας λοιπόν εντολή, οι χειριστές των μηχανημάτων μετέφεραν και εναπέθεσαν στα σημεία με τον υψηλότερο κίνδυνο, μεγάλους ογκόλιθους, κάτι που έγινε πριν από λίγες εβδομάδες και στον ποταμό του Θολού που λίγο έλειψε να καταστρέψει τον δρόμο που οδηγούσε στην παραλία.

Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

«Ενημερωθήκαμε τις τελευταίες ημέρες για το εκτεταμένο σκάψιμο των βράχων στην περιοχή των Λουτρών του Καϊάφα που στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην παραλία της Ζαχάρως και συγκεκριμένα κοντά στο Παρά Θιν’ Αλός.

Οι κάτοικοι έκαναν τις δέουσες ενέργειες, επισκέφθηκαν το Αστυνομικό Τμήμα και το Λιμεναρχείο αλλά αυτό που προξενεί εντύπωση είναι η διαπίστωση ότι το σοβαρό αυτό θέμα δεν κυκλοφόρησε καθόλου στον τοπικό Τύπο.

Πρόκειται για μία βάρβαρη επέμβαση στην περιοχή που έχει χαρακτηριστεί Natura και υποτίθεται ότι δεν μπορεί κανένας ν’ «ακουμπήσει».

Επίσης, η περιοχή από την οποία εξόρυξαν τους ογκόλιθους είναι γνωστό ότι είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνη λόγω συχνών κατολισθήσεων. Αγνοώντας λοιπόν κάθε κίνδυνο για τους περαστικούς, αφαίρεσαν τεράστιους βράχους.

Από αύριο θα επισκεφθούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες για να δούμε ποιος έδωσε την εντολή για τις συγκεκριμένες ενέργειες. Το θέμα δεν μπορεί να μείνει έτσι…».

Νίκος Παπαβασιλείου
Μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηλείας

«Πρόκειται για μία υπόθεση αρκετών ημερών και όχι για μία στιγμιαία εξόρυξη, μεταφορά και εναπόθεση των ογκόλιθων. Η διαπίστωση και η καταγγελία από τους πολίτες έγινε την παραμονή των Χριστουγέννων. Οι πολίτες υπέβαλαν επώνυμη μηνυτήρια αναφορά στην αστυνομία».

Θεόδωρος Γιαννόπουλος
Μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηλείας

«Αρκετές ημέρες βλέπαμε φορτηγά να μεταφέρουν ογκόλιθους, δεν γνωρίζαμε όμως τι συνέβαινε έως την παραμονή των Χριστουγέννων που είδαμε το φορτηγό και ένα περιστρεφόμενο βαρέως τύπου όχημα στο σημείο της εξόρυξης. Αμέσως ενημερώσαμε τον Διευθυντή των Ιαματικών Λουτρών του Καϊάφα, το Λιμενικό Σώμα και την Αστυνομία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...