Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Ηλεία: Συνελήφθη 22χρονος για παράνομη αμμοληψία στον ποταμό Αλφειό

Για παράνομη αμμοληψία από τον ποταμό Αλφειό στην Ηλεία, κατηγορείται 22χρονος, ο οποίος συνελήφθη ενώ μετέφερε 20 κυβικά αμμοχάλικο χθες το απόγευμα, στην περιοχή Φλόκα της Αρχαίας Ολυμπίας. 


Την ίδια κατηγορία αντιμετωπίζουν ο 45χρονος πατέρας του συλληφθέντα και ακόμη ένα άτομο.


Επίσης, στο πλαίσιο της έρευνας συνελήφθη και ο 21χρονος αδελφός του συλληφθέντα, διότι σύμφωνα με την αστυνομία, προκάλεσε μηχανική βλάβη σε κατασχεμένο φορτηγό, προκειμένου να είναι αδύνατη η μεταφορά του.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης αμμοληψίας, εντοπίστηκαν δύο φορτηγά αυτοκίνητα του 45χρονου να μεταφέρουν 20 κυβικά αμμοχάλικου, τα οποία είχαν φορτωθεί με τη χρήση ερπυστριοφόρου μηχανήματος από την κοίτη του ποταμού Αλφειού. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 22χρονο που οδηγούσε το ένα όχημα, ενώ ο οδηγός του δεύτερου φορτηγού το εγκατέλειψε και τράπηκε σε φυγή πεζός.

Τα δύο φορτηγά και το ερπυστριοφόρο κατασχέθηκαν, αλλά οι δράστες έκρυψαν τα κλειδιά των φορτηγών, ώστε να μην είναι δυνατή η μεταφορά τους από το σημείο κατάσχεσης.

Λίγο αργότερα προσήλθε στο αστυνομικό τμήμα Αρχαίας Ολύμπιας ο 21χρονος αδελφός του συλληφθέντα, ο οποίος δήλωσε ότι είχε τα κλειδιά του ενός φορτηγού και γνώριζε το σημείο, όπου ο αδελφός του είχε κρύψει τα κλειδιά του άλλου.

Κατά τη μετάβασή τους στον χώρο της κατάσχεσης των φορτηγών, ο 21χρονος προκάλεσε φθορά στο φορτηγό που οδηγούσε ο αδελφός του, ενώ τα κλειδιά που προσκόμισε δεν αντιστοιχούσαν σε κανένα από τα δύο οχήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών τους συνεχίζονται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...