Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Πανεπιστήμιο Πατρών: «Δεν χτύπησε κεραυνός τον μαθητή στην Αμαλιάδα»

Ο αναπληρωτής καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Αθανάσιος Αργυρίου, μιλώντας στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» υποστηρίζει πως δεν χτύπησε κεραυνός τον μαθητή, διότι σε τέτοια περίπτωση η εξέλιξη θα ήταν τραγική.


Του Ηλία Κάνιστρα

Οι κεραυνοί και η βροχόπτωση που έπεφταν χθες το πρωί στην Αμαλιάδα, έστειλαν στο νοσοκομείο έναν 13χρονο μαθητή, χωρίς όμως να του προκαλέσουν σοβαρό πρόβλημα υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ο μαθητής κατέβηκε από το λεωφορείο, μαζί με τον αδελφό του, έτρεξαν αμέσως προς ένα υπόστεγο, ώστε να προφυλαχθούν από τη βροχή.


Πριν φθάσουν όμως στο υπόστεγο, ο 13χρονος έπεσε στο έδαφος και παραπονέθηκε πως μούδιασε το ένα του χέρι. Αμέσως ο μαθητής διακομίστηκε στο νοσοκομείο Αμαλιάδος, όπου οι γιατροί του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, αλλά ζήτησαν να μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Πύργου, για περαιτέρω εξετάσεις. Στον Πύργο οι γιατροί διέγνωσαν ότι είναι καλά στην υγεία του, αλλά παρέμεινε για μικρό χρονικό διάστημα νοσηλευόμενος.

Σχετικά με το περιστατικό, ο αναπληρωτής καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Αθανάσιος Αργυρίου, μιλώντας στην «Κ» διατύπωσε την εκτίμηση πως δεν χτύπησε κεραυνός τον μαθητή, διότι σε τέτοια περίπτωση η εξέλιξη θα ήταν τραγική. Ο κεραυνός, κατά την εκτίμησή του κ. Αργυρίου, πρέπει να έπεσε κάπου κοντά στο σημείο που βρισκόταν ο μαθητής, με αποτέλεσμα να προκληθεί ηλεκτρική εκκένωση στην ευρύτερη περιοχή.

Έτσι, σύμφωνα με τον Αθανάσιο Αργυρίου, λόγω της βροχόπτωσης ιονίστηκε η ατμόσφαιρα και ο μαθητής κατά πάσα πιθανότητα επηρεάστηκε από το ηλεκτρικό πεδίο που δημιουργήθηκε, για αυτό και ένοιωσε να μουδιάζει το χέρι του. Όπως πρόσθεσε ο Αθανάσιος Αργυρίου, σε αυτές τις περιπτώσεις παίζει σημαντικό ρόλο η απόσταση του ατόμου από το σημείο της ηλεκτρικής εκκένωσης, αλλά και η αντίσταση του ίδιου του σώματος, με καθοριστικό παράγοντα το είδος των υποδημάτων που φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...