Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στην Αμαλιάδα

Με τις καθιερωμένες γιορτές στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ξεκίνησαν χθες το πρωί οι εκδηλώσεις εορτασμού για την εθνική επέτειο. Αρχικά, οι εκπαιδευτικοί μίλησαν για το Έπος του ’40 και στη συνέχεια μαθητές και μαθήτριες απήγγειλαν ποιήματα, ερμήνευσαν τραγούδια και παρουσίασαν διάφορα σκετς. 

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από τα σχολεία, τους Προσκόπους, με επικεφαλής δασκάλους, καθηγητές και βαθμοφόρους. Στις εκδηλώσεις, όπως στην κατάθεση στεφάνων, παρέστησαν οι αντιδήμαρχοι Ήλιδας Βασίλης Ζαχαρόπουλος και Δημήτρης Παναγιωτάρας, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Χριστόπουλος και ο σχολικός σύμβουλος της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Παναγιώτης Ζεύλας.

Αύριο, παραμονή της εθνικής επετείου, και συγκεκριμένα στις 7.45μ.μ. θα πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση και θα διοργανωθεί έκθεση επετειακού υλικού με θέμα: «Μνήμες του ΄40 και της Κατοχής». Διοργάνωση: Παπαχριστοπούλειος Δημοτική  Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας, Επιμέλεια: Μαρία Γιαννοπούλου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου έχει ως εξής:
10.30π.μ .Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου.
10.45π.μ.  Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον δικηγόρο κ. Μισέλ Αμπού Χάντμπα.
Θα ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνων από τις αρχές, τους φορείς και τους συλλόγους.
Περίπου στις 11:30, θα γίνει η παρέλαση στις οδούς Αρχ. ‘Ήλιδας και Θα ακολουθήσει δεξίωση στο φουαγιέ του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου.

Πηγή: www.ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...