Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Πύργος: Ελεύθερος ο 17χρονος για τη "βόμβα" στο σχολείο

Τακτική δικάσιμος στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων του Πύργου, ορίστηκε για την εκδίκαση της υπόθεσης του 17χρονου μαθητή λυκείου της περιοχής, που προχθές τα ξημερώματα πέταξε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό μέσα σε τάξη του σχολείου του.

Ο νεαρός μαθητής που κατά γενική ομολογία είναι πολύ καλός στα μαθήματα του και δεν έχει δώσει δικαιώματα στο παρελθόν, θέλησε - σύμφωνα με πληροφορίες - από περιέργεια να δοκιμάσει να δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα. Παρακινήθηκε από πληροφορίες που βρήκε στο διαδίκτυο για το πώς μπορεί κάποιος να κατασκευάσει κάτι τέτοιο εύκολα, βρήκε τα υλικά και ετοίμασε τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Η περιέργειά του να δει τα αποτελέσματα μιας τέτοιας «κατασκευής» τον οδήγησε στο να πετάξει τον εκρηκτικό μηχανισμό μέσα στην τάξη.

Μια παρόρμηση της ηλικίας που δεν είχε προηγούμενο και που όπως όλα δείχνουν μετά το πάθημα θα γίνει μάθημα και δεν θα έχει συνέχεια. Πάντως ο μαθητής εμφανίστηκε από την πρώτη στιγμή μετανιωμένος για την πράξη του, ενώ στο πλευρό του βρέθηκαν και οι καθηγητές του, για να τον στηρίξουν και να αναφερθούν στον πολύ καλό χαρακτήρα και τη θετική διαγωγή που έχει επιδείξει καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής του παρουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...