Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου: Μια αγκαλιά για όλους τους αδύναμους μαθητές

Δεκάδες μαθητές αδύναμων οικογενειών έχουν ήδη ζητήσει τη στήριξη του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πύργου, οι εγγραφές στο οποίο συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό με τον αριθμό αυτών να έχουν ήδη ξεπεράσει τους 200! 


Οι υπεύθυνοι αλλά και οι εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πύργου, θα παραχωρήσουν σήμερα το πρωί στους χώρους του 2ου Γυμνασίου Λυκείου της πόλης, συνέντευξη τύπου στην οποία και αναμένεται να παρουσιάσουν στοιχεία από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, για την εξέλιξη των φετινών εγγραφών και την συμμετοχή των εθελοντών, καλώντας ταυτόχρονα και άλλους εκπαιδευτικούς να υποστηρίξουν το έργο τους. Άλλωστε, την εποχή της κρίσης, δεκάδες νοικοκυριά αδυνατούν να προσφέρουν διδακτική στήριξη στα παιδιά τους και το Κοινωνικό Φροντιστήριο είναι αυτό που θα αναλάβει και φέτος, αυτό  το δύσκολο και ταυτόχρονα σπουδαίο έργο. 

Οι δεκάδες επιτυχίες των μαθητών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πύργου, που κατάφεραν να εισαχθούν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ τα χώρας,  αποδεικνύουν περίτρανα, την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στις αίθουσες του απ’ όλους τους συμμετέχοντες εθελοντές, σε όλους τους μαθητές που χρειάζονται τη βοήθεια του.

Μάλιστα φέτος, εξαιτίας των αυξημένων αναγκών, για την σωστή διδασκαλία των μαθητών όλων των τάξεων του Λυκείου διατέθηκαν και επιπλέον αίθουσες στο 2ο Γυμνάσιο Λύκειο Πύργου καθώς και γραφείο για τους εκπαιδευτικούς όπου θα αποθηκεύονται οι χορηγίες γραφικής ύλης αλλά και χώρος που θα λειτουργεί η Δανειστική Βιβλιοθήκη Βοηθημάτων (ύστερα από προσφορές της Μητρόπολης Ηλείας και συμπολιτών).

Τα δικαιολογητικά εγγραφής
Τα δικαιολογητικά εγγραφής στο Κοινωνικό Φροντιστήριο είναι:
1.    Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
2.    Αντίγραφο του Ε1 ή της φορολογικής δήλωσης
3.    Κάρτα ανεργίας γονέα σε απλή φωτοτυπία
4.    Πιστοποιητικά για ασθένειες
5.    Οποιοδήποτε άλλο έγγραφο θα βοηθήσει να φανεί η ανάγκη κοινωνικής αλληλεγγύης.

Πηγή: www.ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...