Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Η Δημοκρατία δεν είναι διαπραγματεύσιμη, ούτε η Ελλάδα είναι όμως...


Ο ελληνικός λαός ξέρει να ξεχωρίζει και να καταλαβαίνει πως όσα αφορούν το ποινικό δίκαιο άπτονται της Δικαιοσύνης, η οποία θα φροντίσει για την τιμωρία των παρανομούντων. Όσα όμως αφορούν την πολιτική κατεύθυνση της χώρας, αφορούν τον ίδιο τον λαό και η τιμωρία των επιόρκων βρίσκεται στα δικά του χέρια...» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, σε δηλώσεις που έκανε με αφορμή τις καταιγιστικές εξελίξεις του Σαββάτου και τη σύλληψη στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Νικολόπουλος, εξειδικεύοντας αναφορικά με τις καταιγιστικές εξελίξεις του Σαββάτου, σημείωσε: «Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες έχουν εκφράσει πολλές φορές την απεριόριστη εμπιστοσύνη τους στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, που αποτελεί θεμέλιο της δημοκρατίας μας. Κατά συνέπεια, δεν μπορεί να υπάρχει δημοκράτης πολίτης που να μην αποδέχεται τις αποφάσεις των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών, περιμένοντας βέβαια να δει την εξέλιξη και την ουσία της όλης υπόθεσης, όταν καταλαγιάσει ο λογικός αλλά μεγάλος θόρυβος. Εκείνο όμως που νομίζω ότι πρέπει και με την σειρά μου να τονίσω, είναι πως στην δημοκρατία δεν διώκονται οι ιδεολογίες, αλλά οι πράξεις. Και η δημοκρατία μπορεί να τιμωρεί, και μάλιστα πολύ αυστηρά μερικές φορές, αλλά δεν μπορεί ποτέ να εκδικείται. Παρακολουθούμε από πολύ κοντά τις εξελίξεις και οι Έλληνες να είναι βέβαιοι πως δεν θα διστάσουμε ποτέ να διατυπώσουμε με εντιμότητα και σαφήνεια τις απόψεις μας για άλλη μία, πρωτόγνωρη στα ελληνικά χρονικά, υπόθεση που ζούμε στην εποχή των μνημονιακών παγετώνων».
Τέλος, ο ανεξάρτητος βουλευτής, κάνοντας μία πολιτική θεώρηση των εξελίξεων τόνισε: «Ας έχουν υπόψη τους οι κυβερνώντες ότι οι χειροπέδες των βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής που συνελήφθησαν, δεν ελαφρύνουν ούτε κατά το ελάχιστο τη φτώχεια και την απελπισία εκατομμυρίων Ελλήνων, ούτε τους απαλλάσσουν από την ανείπωτη βία και καταστροφή που επέφεραν οι πολιτικές τους σε εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες και νοικοκυριά. Και όπως ήδη ανέφερα, η δημοκρατία μπορεί να τιμωρήσει πολύ αυστηρά τις πράξεις βίας, απ' όπου και αν προέρχονται, όποια μορφή και αν έχουν, είτε κρατούν στειλιάρι , είτε την... υπογραφή ενός μνημονίου. Ας το έχουν κατά νου όσοι θέλουν σήμερα να παριστάνουν τους τιμωρούς και τους υπερασπιστές της δημοκρατίας. Γιατί η δημοκρατία και ο λαός, δεν ξεχνάνε και δεν παραπλανούνται...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...