Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Τραγικές ελλείψεις προσωπικού στα ΙΚΑ Πύργου και Αμαλιάδας

Σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις από την ερχόμενη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, προχωρούν  οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ, εκφράζοντας την κατηγορηματική τους αντίθεση στις σχεδιαζόμενες απολύσεις και στη συρρίκνωση της κοινωνικής ασφάλισης. 


Για το λόγο αυτό και με σκοπό να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους για να επιτύχουν την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση και συμμετοχή στην απεργία, το ΙΚΑ Πύργου επισκέφθηκε χθες κλιμάκιο του Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ Ηλείας- Αχαΐας - Κεφαλληνίας και Ζακύνθου, αποτελούμενο από τον αντιπρόεδρο Αλέκο Αλεξόπουλο και την Γ.Γ Διονυσία Χρυσάνθου. 

Όπως ανέφερε ο κ. Αλεξόπουλος, σκοπός της επίσκεψής τους στον Πύργο, είναι να ενημερώσουν τους εδώ συναδέλφους τους αλλά και εκείνους στο ΙΚΑ Αμαλιάδας, ότι η ΠΟΣΕ ΙΚΑ στο Δ.Σ της 11ης Σεπτεμβρίου 2913 υλοποιώντας αποφάσεις μαζικών Γενικών Συνελεύσεων πανελλαδικά σε συνεννόηση με τις ομοσπονδίες των ασφαλιστικών ταμείων του Υπουργείου Εργασίας αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων αρχή γενομένης από την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου – 20 Σεπτεμβρίου 2013.

Όπως τόνισε «είναι η πρώτη φορά που θέλουμε να δώσουμε έμφαση στις επικείμενες απολύσεις που πρόκειται να γίνουν και στο ΙΚΑ, γιατί όπως φαίνεται τώρα μπήκαμε κι εμείς στην κληρωτίδα.  Σήμερα στο ΙΚΑ υπηρετούν οι λιγότεροι αριθμητικά υπάλληλοι εδώ και τριάντα χρόνια, με ποικίλες αρμοδιότητες, ενώ τώρα έχουμε και τα ΚΕΠΑ και καταβάλλουμε πλέον υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εξυπηρετήσουμε τους συναλλασσόμενους. Πολλές φορές είναι τέτοιος ο όγκος της δουλειάς, ώστε πολλοί συνάδελφοι να αναγκάζονται να φεύγουν 2 και 3 ώρες μετά το ωράριό τους».

Παράλληλα ο κ. Αλεξόπουλος επισήμανε ότι όσον αφορά το ΙΚΑ Πύργου και το ΙΚΑ Αμαλιάδας, οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι πλέον τραγικές. Το ΙΚΑ Πύργου έχει μείνει με 35 υπαλλήλους και στους τέσσερις ορόφους, ενώ το ΙΚΑ Αμαλιάδας έχει 12 άτομα προσωπικό.

Από την πλευρά της η κ. Διονυσία Χρυσάνθου, ανέφερε ότι οι ελλείψεις είναι πλέον τεράστιες και τώρα απειλούμαστε και με την διαθεσιμότητα - απόλυση. «Φανταστείτε ότι τα αιτήματα για συνταξιοδότηση στοιβάζονται για μήνες στα γραφεία του ΙΚΑ και κάνει 12-18 μήνες να εκδοθεί η απόφαση για σύνταξη! Οι υπάλληλοι του ΙΚΑ Πύργου και Αμαλιάδας έχουν εξαντληθεί πλήρως. Για όλους αυτούς τους λόγους, καλούμε την κοινωνία να σταθεί στο πλευρό μας, στον αγώνα που ξεκινάμε».

Πηγή: ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...