Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Παύλος Σάμιος στο Φετιχέ Τζαμί στο λιμάνι της Ναυπάκτου

Το Φετιχέ Τζαμί στο λιμάνι της Ναυπάκτου φιλοξενεί ατομική έκθεση ζωγραφικής του Παύλου Σάμιου. 

Ο σημαντικός Ελληνας ζωγράφος, καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών, στα χνάρια των δασκάλων του Γιάννη Μόραλη και Νίκου Νικολάου, δίνει τη δική του πρόταση μακριά από το φλύαρο και κενό εντυπωσιασμό, με τη μελωδικότητα του Χατζιδάκι και την ευαισθησία όσων συνθέτουν μια Ελλάδα που αρνείται να υποκύψει στην κουλτούρα του λαμπερού τίποτα. Την έκθεση επιμελείται ο ζωγράφος Νίκος Καλατζής.

ρες από την Αθήνα, φιλοξενεί αυτό το καλοκαίρι μια νέα πολιτιστική πρόταση στον τομέα της σύγχρονης τέχνης.

Στον ονειρικό χώρο του μνημείου «Φετιχιέ Τζαμί» (κτισμένο σε απόσταση αναπνοής από τα ενετικά τείχη), διοργανώνονται τέσσερις ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής με κεντρικό άξονα την αισθητική ψυχαγωγία και εκπαίδευση. Ειδικότερα γηγενείς και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ακολουθήσουν τις χρωματικές διαδρομές που προτείνουν νέοι εικαστικοί (Αικ. Μουσιού), ντόπιοι καλλιτέχνες (Περ. Παπαβασιλείου), σημαντικοί ζωγράφοι της περιφέρειας (Β. Κολοκυθάς) αλλά και κορυφαίοι ζωγράφοι τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό όπως ο καθηγητής της ΑΣΚΤ, Παύλος Σάμιος.

Για τη διοργάνωση και την πραγματοποίηση των εκθέσεων εργάζεται ακούραστα ένας σημαντικός αριθμός εθελοντών ενώ ενθαρρυντικό στοιχείο για το μέλλον αποτελεί η δημιουργία ενός μικρού δικτύου χορηγών που διαβλέπουν ότι η τέχνη και ευρύτερα ο πολιτιστικός τουρισμός αποτελεί πεδίο ανάπτυξης για τον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...