Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Χωρίς τέλος η κοροϊδία για το νερό σε Πύργο - Κατάκολο


Η κοροϊδία της  Δημοτικής Αρχής Πύργου δεν έχει τέλος με τις διακοπές νερού σε Πύργο, Κατάκολο και στην ευρύτερη περιοχή  παραμονές Δεκαπενταύγουστου. 

Έπειτα από τέσσερις (4) μέρες διακοπής στην υδροδότησή του είδε ξανά νερό το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι κρουαζιέρας στην Ελλάδα, το Κατάκολο Ηλείας αλλά και η ευρύτερη περιοχή του Πύργου. Αυτά συνέβησαν χθες το πρωί. Από χθες το βράδυ το νερό κόπηκε ξανά επειδή δημιουργήθηκε ΝΕΑ ΖΗΜΙΑ στο πολυδιαφημισμένο έργο του Ερύμανθου, η δεύτερη μέσα σε πέντε μέρες!

Το προηγούμενο πρόβλημα με τον κεντρικό αγωγό που φέρνει το νερό απ’ τον Ερύμανθο αποκαταστάθηκε το βράδυ της Παρασκευής, ωστόσο χρειάστηκε άλλο ένα 24ωρο προκειμένου ν’ αρχίσει πάλι το νερό να τρέχει κανονικά.

Υπάρχουν εκατοντάδες διαμαρτυρίες παραθεριστών – κυρίως για το καθεστώς τη μη ενημέρωσης – απ’ το Δήμο Πύργου ο οποίος στο site του δεν είχε γράψει ούτε μία λέξη για τη ζημιά ενώ και τα τοπικά έντυπα ενημέρωσης δήλωναν άγνοια για το γεγονός.

Όση ώρα συνέβαιναν αυτά βέβαια, οι καταστηματάρχες της περιοχής αλλά και οι απλοί κάτοικοι πλήρωναν – γι άλλη μια φορά εμφιαλωμένο νερό – και όσοι ήταν τυχεροί χρησιμοποιούσαν είτε τις γεωτρήσεις τους ή τα ντεπόζιτά τους. Για κάποιο διάστημα επιστρατεύτηκαν οι δεξαμενές του παλιού δικτύου οι οποίες είχαν να καθαριστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά και πάλι το νερό απλώς έσταζε στις βρύσες και σε καμία περίπτωση δεν ήταν πόσιμο.


Εκτός όμως απ’  το Κατάκολο, προβλήματα στην υδροδότηση – με συχνές διακοπές – είχε και η πρωτεύουσα του νομού ο Πύργος, όπου σύμφωνα με κατοίκους το νερό είτε ερχόταν καυτό είτε είχε ένα περίεργο κίτρινο χρώμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόβλημα έγκειται κατά κύριο λόγο στο γεγονός πως το νερό που μεταφέρεται απ’ τον Ερύμανθο έχει ισχυρή πίεση η οποία αντανακλάται στους αγωγούς.

Με δεδομένο το γεγονός πως το δίκτυο ύδρευσης είναι πολλών ετών και σχεδόν κατεστραμμένο απ’ την πολυχρησία είναι αναμενόμενο να δημιουργούνται προβλήματα. Είναι πολλά τα σημεία στον Πύργο που οι δρόμοι έχουν σκαφτεί προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Το ερώτημα που αναδύεται εδώ είναι ένα: Τι να το κάνεις το φρέσκο νερό όταν δεν έχεις δίκτυο της προκοπής να το προωθήσεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...