Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Ηλεία: Προσφυγή στο ΣτΕ για το "Κτήμα Ζαχάρως"

Μορφή χιονοστιβάδας αποκτά η κατάθεση προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τόσο από Δήμους όσο και από πολίτες, κατά της μεταφοράς ακινήτου του Δημοσίου στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), προς αξιοποίηση.

Συγκεκριμένα κατατέθηκαν μαζικά οκτώ αιτήσεις στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, με τις οποίες οι προσφεύγοντες ζητούν να ακυρωθούν, ως αντισυνταγματικές και παράνομες, οι σχετικές αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, με τις οποίες αποφασίστηκε δημόσια περιουσία να μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ ,για αξιοποίηση.

Όσον αφορά την Ηλεία και την περιοχή της Ζαχάρως, δύο κάτοικοι της Αττικής ζητούν την ακύρωση της μεταβίβασης στο ΤΑΙΠΕΔ του ακίνητου «Κτήμα Ζαχάρως» έκτασης 123.678 τ.μ. που βρίσκεται στον Δήμο Ζαχάρως Ηλείας και είναι κυριότητας του ΕΟΤ. Το «Κτήμα Ζαχάρως» περιλαμβάνει ένα ακίνητο έκτασης 131.438 τ.μ. και παραλία επιφάνειας 7.760 τ.μ. Οι δύο προσφεύγοντες έχουν ιδιοκτησίες στην επίμαχη έκταση του Δήμου Ζαχάρως.

Οι άλλες προσφυγές που έχουν γίνει από εκπροσώπους της Τ.Α ή πολίτες, αφορούν μεταξύ άλλων ακίνητα των δήμων Θεσσαλονίκης, Θάσου, Γορτυνίας Αρκαδίας, Ιστίας-Αιδηψού, Κέρκυρας.

Πηγή: patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...