Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Ακατάλληλο το κτίριο στο οποίο στεγάζεται η αστυνομική διεύθυνση Αιτωλίας


«Ούτε σε τριτοκοσμική χώρα δεν θα αντικρίσει κανείς αυτό που είχα την ατυχία να διαπιστώσω προσωπικά κατά τη διάρκεια της πρόσφατης περιοδείας μου στο Νομό Αιτωλοκαρνανίας, που βρίσκεται υπό την κοινοβουλευτική μου εποπτεία.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας που εδρεύει στο Μεσολόγγι, στεγάζεται σε ένα ετοιμόρροπο κτίριο κατασκευής του 19ου αιώνα, με ουχί ευκαταφρόνητο τίμημα ενοικίου, που όχι μόνο προσβάλλει την ιστορία και το κύρος του Σώματος, αλλά θέτει σε κίνδυνο την υγιεινή και την ασφάλεια τόσο των εργαζομένων, όσο και των πολιτών που προσέρχονται στη συγκεκριμένη υπηρεσία για να εξυπηρετηθούν».

Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια και Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Η κατάσταση που επικρατεί στο προαναφερόμενο Τμήμα, είναι τόσο τραγική, που οι εργασίες στο Τμήμα Διαβατηρίων περαιώνονται με τη χρήση χαρτόκουτων, ενώ στοιχειώδη υλικά όπως το χαρτί και το μελάνι για τους εκτυπωτές, καλύπτεται από τους αστυνομικούς ιδίαις δαπάναις.

Όπως αποκαλύπτει και ο Πολιτευτής Αιτωλοακαρνανίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κωνσταντίνος Ντούπης, «από τις 7/12 του παρελθόντος έτους, το κτίριο κρίθηκε ακατάλληλο από την Υγειονομική Υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς δεν πληροί τους στοιχειώδεις όρους χώρων έντασης εργασίας και εξυπηρέτησης κοινού».

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, αυτό είναι το δεύτερο έγγραφο της Υγειονομικής Υπηρεσίας, που ζητά την μεταφορά της υπηρεσίας λόγω ακαταλληλότητας και επικινδυνότητας του κτιρίου.

«Για ποιο λόγο και ενώ έχουν περάσει επτά ολόκληροι μήνες από τη στιγμή που η Υγειονομική Υπηρεσία έκρινε επικίνδυνο και ακατάλληλο το κτίριο εξακολουθεί να στεγάζεται εκεί η Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας; Πως περιμένετε η Αστυνομική Διεύθυνση να εκπληρώσει την αποστολή της όταν δεν παρέχονται τα στοιχειώδη για την λειτουργία της;», ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα ενεργειών τους προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταφορά της προαναφερομένης Υπηρεσίας σε κατάλληλο κτίριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...