Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Ο Νίκος Νικολόπουλος στη γενική συνέλευση της ΔΣΟ


Ο Γενικός Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή... την τιμητική πρόσκληση, την τιμητική αναφορά και την τιμητική διάκριση που του έγινε για την πολύτιμη, πολύχρονη και ανιδιοτελή προσφορά του στην 20ετή δράση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Είναι μεγάλη η τιμή για μένα και το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, μα και η ευθύνη γίνεται για την προσπάθεια που πρέπει να συνεχίσουμε να καταβάλλουμε, όλοι οι Ορθόδοξοι Βουλευτές της Υφηλίου, σε όποιο Κοινοβούλιο όποιας χώρας και να θητεύσουμε σε όποιο μετερίζι μας έχει τάξει ο λαός.

Σε μία δύσκολη παγκόσμια συγκυρία και σε μία ακόμα εμπερίστατη κατάσταση που βρίσκεται η πολύπαθη χώρα μας, επαναλαμβάνω τα όσα υποστηρίξαμε πριν 20 χρόνια, όταν μερικοί «ρομαντικοί» Έλληνες και Ρώσοι, κοινοβουλευτικοί άνδρες ξεκινήσαμε και ιδρύσαμε αυτή την Διακοινοβουλευτική Οργάνωση των Ορθοδόξων Ελλήνων και Ρώσων που σήμερα εκπροσωπούνται Κοινοβούλια και από τις πέντε Ηπείρους.

Η διαπίστωση πως η πλειοψηφία των πολιτικών και κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή ήπειρος, είναι στην πραγματικότητα προβλήματα όλης της υφηλίου.

Η ανάγκη όπως αναζητηθούν ερμηνείες και απαντήσεις που στηρίζονται στην κοινή πολιτιστική παράδοση των λαών.

Η εμφάνιση των νέων τεχνολογιών αλλά και των φαινομένων παγκοσμιοποίησης της οικονομίας οδηγούν την Δ.Σ.Ο. στην απόφαση να υπερβεί τα σύνορα και να επικοινωνήσει με κοινοβουλευτικούς από όλο τον κόσμο, Χριστιανούς Ορθόδοξους στην πίστη, με στόχο την κοινή μας πολιτισμική έκφραση μέσω της κοινής μας πίστης ως κοινής βάσης για την συμμετοχή στην διαμόρφωση της σύγχρονης πολυσύνθετης πραγματικότητας.

Αναλύοντας δε, αυτή την νέα πραγματικότητα πρέπει να αναζητηθούν η δυνατότητα και η προληπτική ικανότητα της Δ.Σ.Ο. στο να αξιοποιήσει την Ορθοδοξία ως μία άλλη πολιτική και πολιτιστική έκφραση.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος πιστεύει ότι έχει την ικανότητα η Ορθοδοξία να υπερβαίνει τις όποιες τάσεις εθνικισμού και αυταρέσκειας και, δια της ενότητα της και της οικουμενικότητας της, να τονίσει την ιδιαίτερα ταυτότητα στον πλουραλισμό και να συμβάλει στην οικοδόμηση και εδραίωση της ειρήνης και της κοινωνικής Δικαιοσύνης στην νέα Ευρώπη.

Η Χριστιανοδημοκρατία είναι μία πολιτική ιδεολογία που αποσκοπεί στην εφαρμογή Ελληνοχριστιανικών Δημοκρατικών αρχών στην οργάνωση του Κράτους.

Πρωτοεμφανίστηκε στην Ευρώπη κατά τον 19 αιώνα και επηρεάστηκε κυρίως από τον πολιτικό συντηρητισμό και τη Χριστιανική κοινωνική διδασκαλία.

Συνεχίζει να ασκεί αποφασιστική επιρροή κυρίως στην πολιτική ζωή σε κράτη της Ευρώπης. Στην πράξη, η Χριστιανοδημοκρατία θεωρείται συντηρητική πολιτιστικά, ευαίσθητη σε κοινωνικά και ηθικά ζητήματα (κοινωνικός συντηρητισμός) και προάγει την κοινωνική οικονομία της αγοράς στον οικονομικό τομέα και την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.

Το Ελληνικό Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα κατά βάση Χριστιανικό εφαρμόζοντας τις αρχές της Χριστιανικής Δημοκρατίας, δίνει έμφαση στην «Χριστιανική κατανόηση των ανθρώπων και την ευθύνη του απέναντι στον Θεό.

Οι πολιτικές του προέρχονται από την πλούσια Ελληνοχριστιανική Πατρική παράδοση από τον κοινωνικό φιλελευθερισμό την Χριστιανική κοινωνική διδασκαλίας.

Αποδέχεται την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και μία ισχυρή σχέση με τις ΗΠΑ.

Τέλος, το ΧΡΙΚΕ τονίζει ότι θεωρεί απαράδεκτες τις προσπάθειες αλλαγής του Θρησκευτικού και πολιτιστικού χάρτη αλλά και της Ευρώπης, δια μέσω του προσηλυτισμού και της υποθάλψεως θρησκευτικών ανταγωνισμών. Έχει βάση την Ορθόδοξη παράδοση για την υπεροχική αξία του ανθρώπινου προσώπου, προτείνει την διεύρυνση της συμβολής της Ορθοδοξίας στην αναζήτηση λύσεων πάνω στα προβλήματα τα οποία απασχολούν τον σύγχρονο Ευρωπαίο πολίτη (οικολογικά, κοινωνικά, ψυχικές ασθένειες, ιδιαιτερότητες, ρατσισμός κλπ)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...