Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Κάλεσμα για συμπόρευση με το ΚΚΕ απηύθυνε ο Κουτσούμπας στην Πάτρα

«Η πορεία συγκρότησης της Λαϊκής Συμμαχίας με αντικαπιταλιστικό - αντιμονοπωλιακό περιεχόμενο μπορεί να κινητοποιήσει τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού που υποφέρει, να εκφράσει σε ενιαία κατεύθυνση την πάλη της εργατικής τάξης με τους φτωχούς αγρότες, τους μικρούς επαγγελματίες, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, τους συνταξιούχους».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την διάρκεια ομιλίας του απόψε σε ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας. Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα για συμπόρευση με το ΚΚΕ, για στήριξη της Λαϊκής Συμμαχίας και όπως σημείωσε «δεν απαιτούμε την πλήρη συμφωνία με το πρόγραμμα του ΚΚΕ».

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας «θέλουμε να μιλήσουμε και να καταλήξουμε μέσα στο κίνημα, να ενισχύσουμε την κοινωνική συμμαχία, πάνω στη βάση του ποιες είναι οι αιτίες που φθάσαμε εδώ, ποιος είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει το κίνημα, η συμμαχία, για να μην ενσωματωθεί, για να μπορέσει να βαδίσει νικηφόρα στην κατάκτηση της δικής της εξουσίας, με πρωταγωνιστή το λαό, με πρωτοπορία την εργατική τάξη, με το ΚΚΕ μπροστάρη και πανταχού παρόν».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι «η αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού περνάει μέσα από το δίπολο ΝΔ από τη μια - ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη με τους αναγκαίους δορυφόρους, οι οποίοι θα φανούν πολύ σύντομα, όπως και με τι αντίστοιχα διλλήματα θα σερβιριστούν». Όπως συμπλήρωσε σε αυτό το σημείο ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, «όσοι κάνουν πως δεν βλέπουν το δίπολο ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μόνο τον παλιό και δοκιμασμένο γνωστό δικομματισμό προηγούμενων δεκαετιών, ή δεν θέλουν να αποκαλυφθούν οι παγίδες της αστικής τάξης, ή οι ίδιοι έχουν ήδη πέσει στην παγίδα».

Επίσης ανέφερε ότι «η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ο ανασχηματισμός, δεν αποτελούν μια νέα κατάσταση, πολύ περισσότερο δεν αποτελούν νίκη του λαϊκού κινήματος που έφερε τα πάνω κάτω και η κυβέρνηση καταρρέει, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ». Ασκώντας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκαταλέγεται στις βασικές αστικές επιλογές, ανεξάρτητα αν κάποιοι, όπως είπε, «σκίζουν τα ρούχα τους» για τον αντιαμερικανισμό του και για την «αντινατοιική» γραμμή του, προσθέτοντας ότι ακολουθεί μία γρήγορη πορεία σοσιαλδημοκρατικοποίησης.

Ακόμη σημείωσε ότι το καλοκοίταγμα προς τη ΔΗΜΑΡ, με προϋπόθεση να αποκηρύξει το μνημόνιο, ή πριν με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», γιατί συγκατοικούν στο αντιμνημονιακό μπλοκ, αποδεικνύει τη διαμόρφωσή του σε αστικό σοσιαλδημοκρατικό πόλο με αντίστοιχους δορυφόρους.

Στο μεταξύ, πριν από την ομιλία στην πλατεία Γεωργίου ο Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με εργαζομένους των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, στο εργοστάσιο του Αιγίου. Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το ζήτημα περί ιδιωτικοποίησης των ΕΑΣ, ενώ από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι μετέφεραν την ανησυχία τους για ενδεχόμενο κλεισίματος του εργοστασίου. Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ μετέφερε «την αλληλεγγύη του κόμματος στον αγώνα των εργαζομένων, ενάντια στο κλείσιμο των ΕΑΣ και τις απολύσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...