Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

SOS από το Νοσοκομείο Πύργου

Με τα πιο μελανά χρώματα περιέγραψαν, χθες, οι γιατροί του Νοσοκομείου Πύργου την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά εξαιτίας των τρομακτικών ελλείψεων προσωπικού. Κρούοντας  τον κώδωνα του κινδύνου για τη λειτουργία του «Ανδρέας Παπανδρέου» τους θερινούς μήνες, προειδοποίησαν ότι αν η 6η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας δεν αναλάβουν τις ευθύνες τους, θα χαθούν ζωές.

Μοναδική λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί από την ολοκλήρωση της θητείας των ειδικευομένων, της συνταξιοδότησης γιατρών και νοσηλευτών και της μη πρόσληψης μόνιμου ιατρικού προσωπικού, δεν είναι άλλη, όπως οι ίδιοι χαρακτηριστικά ανέφεραν, από την άμεση ανάληψη καθηκόντων στον πυλώνα υγείας του Νομού από τους Γενικούς και Αγροτικούς Ιατρούς των Κέντρων Υγείας.

Μια πρόταση, που είχε γίνει και πριν από μερικούς μήνες από τον Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας και η οποία είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στις περιοχές όπου λειτουργούν Κέντρα Υγείας. Μάλιστα, οι γιατροί ζήτησαν από όλους τους Ηλείους στήριξη και τόνισαν ότι «οι Δήμαρχοι, δεν έχουν δικαίωμα να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των συνανθρώπων μας».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τόσο ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Κοσμάς Αλεξίου και το μέλος Νίκος Χαροκόπος, όσο και οι Διευθυντές του Χειρουργικού Βαγγέλης Παπαγεωργίου και του Ουρολογικού τομέα Θάνος Γιαννόπουλος, επανέφεραν το θέμα του υγειονομικού χάρτη και της ανάγκης ύπαρξης ενός Νοσηλευτικού Ιδρύματος στην Ηλεία που θα παρέχει πλήρη ιατρική κάλυψη στους Ηλείους.



Πηγή: ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...