Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Προς αξιοποίηση το εργοτάξιο της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου


 Ευρεία σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ

     
Η αξιοποίηση των χώρων του πρώην εργοταξίου της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου ήταν το θέμα ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του Υ.Π.Ε.Κ.Α. Σωκράτη Αλεξιάδη, του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου Μανώλη Αγγελάκα, του Δημάρχου Ναυπακτίας Ιωάννη Μπουλέ, του Γενικού Δ/τη Χωροταξικής & Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Σάκη Παναγιωτόπουλου, εκπροσώπων του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.) και υπηρεσιακών παραγόντων.

Η συζήτηση εστιάστηκε στις χρήσεις που παρουσιάζουν επενδυτικό ενδιαφέρον (επιχειρηματικό πάρκο, τουριστικές και άλλες εμπορικές χρήσεις), ενώ ύστερα από ανταλλαγή απόψεων, όλοι οι μετέχοντες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η βέλτιστη λύση για την αξιοποίηση των χώρων του εργοταξίου είναι ένα σύμπλεγμα μικτών χρήσεων, αποτελούμενο από θεματικά πάρκα τουρισμού, αναψυχής, παραθερισμού και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Κλείνοντας τη σύσκεψη, ο Γενικός Γραμματέας του Υ.Π.Ε.Κ.Α. τόνισε ότι η επιβεβλημένη αξιοποίηση του χώρου δεν είναι θέμα που αφορά μόνο την τοπική κοινωνία, αλλά εθνικό, που επηρεάζει τη συνολική εικόνα της χώρας. Κατέληξε δε, πως προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη και πλέον βιώσιμη λύση θα απαιτηθεί στενή και βήμα – βήμα συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...