Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013

«Μεταθέσεις αστυνομικών στην Α.Δ. Αχαΐας»


"Την αντίδραση της Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, η οποία σε ανακοίνωσή της επεσήμανε  ότι καμία ανισορροπία δεν  αποκαταστάθηκε κατά τις έκτακτες μεταθέσεις αστυνομικών, προκάλεσε η πρόσφατη απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., βάσει της οποίας αποφασίστηκε η μετάθεση 262 αστυνομικών, των οποίων η κατανομή ανά Αστυνομική Διεύθυνση όμως, είτε είναι παντελώς αψυχολόγητη, είτε αποτέλεσμα αλλότριων πιέσεων και «εξυπηρετήσεων»".

Αυτό αναφέρει σε ερώτησή του προς τη Βουλή ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος και επισημαίνει:
 
"Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, αποφασίστηκε η  ενίσχυσή της με πέντε αστυνομικούς, όταν βάσει του ισχύοντος οργανογράμματος  υπάρχει έλλειψη 180 αστυνομικών, ενώ  και προσφάτως υπήρξαν δεσμεύσεις για ενίσχυσή της με τουλάχιστον εννέα άτομα, κατά τις έκτακτες μεταθέσεις του Σεπτεμβρίου.
Η ελάχιστη αυτή ενίσχυση στην τρίτη  μεγαλύτερη Αστυνομική Διεύθυνση της  χώρας, έχει προκαλέσει την αγανάκτηση και την οργή των αστυνομικών της Αχαΐας και είναι χαρακτηριστικό πως η οικεία Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, κάνει λόγο για   προκλητική και αναίσχυντη αντιμετώπιση της Α.Δ. Αχαΐας. Ας ληφθεί υπόψη ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, εκτός από το ότι εδρεύει στο τρίτο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας, την Πάτρα, επιβαρύνεται σημαντικά και από το έργο αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

α) Βάσει ποίου σκεπτικού αποφασίστηκε η κατανομή των αστυνομικών που  μετατίθενται;
β) Πώς δικαιολογείται το γεγονός  ότι η Α.Δ. Αχαΐας ενισχύεται με 5 αστυνομικούς, ενώ η Α.Δ. Ακαρνανίας με 15, η Α.Δ. Μεσσηνίας με 20 και  η Α.Δ. Θεσσαλονίκης με 60;
γ) Προτίθεται να παρέμβει για να αποκατασταθεί  η αδικία που υπήρξε ως προς την  Α.Δ. Αχαΐας και αυτή, να ενισχυθεί κατά το πλήθος του προσωπικού που απαιτείται, ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στις αυξημένες υποχρεώσεις της; Αν ναι, με ποιο τρόπο και σε τι βάθος χρόνου;
Ο ερωτών Βουλευτής 

Νίκος Ι. Νικολόπουλος
(εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ)"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...