Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Ακτοπλοϊκή σύνδεση προς τα Ιόνια νησιά αποκτάει το Μεσολόγγι

Τη δρομολόγηση της ακτοπλοϊκής γραμμής Μεσολόγγι-Σάμη-Ιθάκη από το καλοκαίρι και για ένα χρόνο ενέκρινε το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ).

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση θα ξεκινήσει από τις 21/06/2013 με το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Aqua Maria» της εταιρείας Σι Λινκ Φέρρις, θυγατρικής της NEL. Το πλοίο έχει τη δυνατότητα μεταφοράς τουλάχιστον 600 επιβατών και 80 οχημάτων και θα πραγματοποιεί δύο δρομολόγια την ημέρα, με αναχώρηση από το Μεσολόγγι στις 12 το μεσημέρι και στις 6 το απόγευμα.

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Παναγιώτης Κατσούλης, μιλώντας στη συνεδρίαση του ΣΑΣ, τόνισε ότι η συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή γραμμή, με την κατασκευή της Εγνατίας και με την ολοκλήρωση της Ιονίας οδού, θα βοηθήσει την περιοχή να αποκτήσει ένα τεράστιο μεταφορικό και επισκεπτικό ρεύμα, που θα συμβάλει στην εμπορική και τουριστική ανάπτυξη όλης της Αιτωλοακαρνανίας.

Παράγοντες της ναυτιλιακής αγοράς, επεσήμαναν ότι η συγκεκριμένη γραμμή θα αποσπάσει ένα μεγάλο ρεύμα επιβατών από τη βόρεια Ελλάδα, καθώς με την ολοκλήρωση της κατασκευής της Ιονίας οδού, η απόσταση Θεσσαλονίκη-Μεσολόγγι αλλά και της Αττικής με την Πελοπόννησο θα είναι τρεις ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...