Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Επικίνδυνο το νοσοκομείο του Ρίου για τους ασθενείς

Σε κίνδυνο βάζει το νοσοκομείο του Ρίου τη ζωή των ασθενών σύμφωνα με καταγγελία-μηνυτήρια αναφορά της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας. Παραιτήθηκε ο υποδιοικητής


Στο σημείο να αποτελούν κίνδυνο για τους ασθενείς έχουν φτάσει κάποια νοσοκομεία της χώρας μας, όπως αυτό του Ρίου, στο οποίο επικρατεί αναβρασμός.

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας κατέθεσε μήνυση κατά μελών της διοίκησης που υπερψήφισαν την απόφαση για κατάργηση ή τη δραματική μείωση των εφημεριών κλινικών και εργαστηρίων ενώ την Δευτέρα (12/11) δήλωσε παραίτηση ο υποδιοικητής του νοσοκομείου Ηλίας Παναγιωτόπουλος.

"Η καταγγελία αυτή στρέφεται κατά των μελών του Δ.Σ που υπερψήφισαν την απόφαση για την κατάργηση ή σε άλλες περιπτώσεις την δραματική μείωση των εφημεριών κλινικών και εργαστηρίων με αποτέλεσμα να μένουν τμήματα του νοσοκομείου χωρίς εφημερεύοντες ιατρούς (παρά την ύπαρξη χειρουργημένων νοσηλευομένων ασθενών) ή να καταργούνται σημαντικές λειτουργίες τμημάτων που προσφέρουν μοναδικές για την περιφέρεια της 6ης Υ.Πε. υπηρεσίες όπως θεραπείες καρκίνου αλλά και επείγουσες εξετάσεις για τις οποίες το πλησιέστερο κέντρο διακομιδής είναι η Αθήνα.

Στη παραπάνω αναφερόμενη Καταγγελία-Μηνυτήρια Αναφορά, η Ε.Ι.Ν.Α. ζητεί την διερεύνηση των όποιων ποινικών ευθυνών για την έκθεση ασθενών σε κίνδυνο και την περαιτέρω δίωξη των όποιων υπευθύνων για την κατάσταση αυτή" αναφέρει η καταγγελία-μηνυτήρια αναφορά της ΕΙΝΑ.

Δυστυχώς τα όσα υποστηρίζει η Ένωση επιβεβαιώνονται από τα περιστατικά που συμβαίνουν σε καθημερινή βάση στο νοσοκομείο. Σε έκτακτο χειρουργικό περιστατικό, εντοπίστηκε υγρό στην κοιλιακή χώρα, το οποίο θα έπρεπε να αναλύσει κυτταρολόγος. Για το συγκεκριμένο εργαστήριο όμως προβλέπονται μόλις τρεις εφημερίες το μήνα. Σε άλλη κλινική, νοσηλευόταν ασθενής μετά από χειρουργείο, χωρίς να εφημερεύει γιατρός...

Πηγή: patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...