Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Νικολόπουλος: Η ενισχυση του ΚΕΤΧ προς το συμφέρον των Ενόπλων Δυνάμεων

«Προσερχόμαστε στη συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας, τον φίλο Πάνο Παναγιωτόπουλο, προκειμένου να τον πείσουμε, με ισχυρά επιχειρήματα, όχι απλά για την ανάγκη διατήρησης του ΚΕΤΧ στην Πάτρα, αλλά για την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσής του, καθώς κάτι τέτοιο θα είναι και προς το συμφέρον των Ενόπλων Δυνάμεων».

Αυτά επεσήμανε ο Βουλευτής και συντονιστής του Κινήματος Αναγέννησης, Νίκος Νικολόπουλος, λίγο προτού περάσει την πόρτα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για τη συνάντηση των παραγόντων της Αχαΐας με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Ο Αχαιός βουλευτής επεσήμανε επίσης, ότι «οι μέχρι σήμερα αναζητήσεις εναλλακτικών χώρων για την εγκατάσταση του ΚΕΤΧ στην Αττική έχουν δείξει ότι κανένα δεν πληροί τις αναγκαίες προϋποθέσεις και σε περίπτωση που η μετεγκατάσταση υλοποιηθεί θα υπάρξει σημαντική υποβάθμιση και αποδυνάμωση του Τεχνικού Σώματος», ενώ τόνισε και την ιδιαίτερη σημασία του στρατοπέδου της Πάτρας για τους εργαζόμενούς του, αλλά και για τη κοινωνία των Πατρών.

«Είναι απολύτως λογικό, οι εργαζόμενοι στο ΚΕΤΧ να αγωνιούν για το μέλλον τους και να σκέφτονται μήπως απαιτηθεί να μετακινηθούν αλλού, καταλήγοντας μετανάστες στην ίδια την χώρα τους, με μισθό 700 – 800 ευρώ / μήνα. Η ηγεσία του Υπουργείου οφείλει να συνυπολογίσει τον παράγοντα “άνθρωπο” στην απόφασή της. Οφείλει, επίσης, να σκεφθεί την ιδιαίτερη σχέση της Πάτρας, ως ιστορική πατρίδα του Τεχνικού Σώματος, την υποστήριξή της στο στρατόπεδο, αλλά και την προσφορά του Κέντρου στην πατραϊκή κοινωνία και οικονομία» πρόσθεσε.

Και ο κ. Νικολόπουλος κατέληξε: «Δεν κινούμαστε με γνώμονα το μικρό, κοντόφθαλμο τοπικιστικό συμφέρον. Κινούμαστε με γνώμονα την λογική. Τα επιχειρήματά μας είναι σοβαρά. Και μάλιστα, αν θέλουμε να μιλάμε για εξορθολογισμό και ενίσχυση στις Ένοπλες Δυνάμεις, τότε ο υπουργός οφείλει να αναζητήσει τον ιθύνοντα νου της σταδιακής αποσύνθεσης και διάλυσης του Τεχνικού, με την παράλληλη παραχώρηση της συντήρησης του υλικού σε ιδιώτες. Αν θέλουμε οικονομία και λογική, τότε πρέπει να θέλουμε το ΚΕΤΧ να παραμείνει στην Πάτρα και επιπλέον, να ενισχυθεί, μετατρεπόμενο σε Διακλαδικό Κέντρο Εκπαίδευσης. Ζητάμε την επιστροφή των δραστηριοτήτων που αφαιρέθηκαν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, με στόχο την απαξίωσή του, αλλά και την ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυσή του με προσωπικό και εξοπλισμό, ώστε το Τεχνικό Σώμα να μην είναι σε θέση να καλύπτει απλά τις ανάγκες του στρατού, αλλά ενδεχομένως να μπορεί να αναλάβει και άλλα έργα, που είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να γίνουν στη σημερινή Ελλάδα με άλλους τρόπους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...