Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Νικολόπουλος: «Η ισχύς του λαού απέναντι στην ισχύ των αγορών»

Με αφορμή τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, ο Βουλευτής και συντονιστής του Κινήματος Χριστιανοδημοκρατικής Αναγέννησης, Νίκος Νικολόπουλος, δήλωσε:
«Η ισχύς τους κράτους και του λαού, έναντι της ισχύος των αγορών. Όλοι εμείς, που ανεξάρτητα από άλλες επιμέρους διαφορές, αλλά και πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές αφετηρίες, σταθερά και σθεναρά στηρίζουμε τον αγώνα των λαών μέχρι την τελική επικράτηση, με αφορμή τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, δηλώνουμε άκαμπτοι απέναντι στην κατεδάφιση των τελευταίων οχυρών στις εργασιακές σχέσεις και στο κοινωνικό κράτος. Στεκόμαστε όρθιοι στον αγώνα για μία Ευρώπη των λαών και μία Ελλάδα της Ευρώπης, η οποία όμως δεν θα είναι ικέτης και επαίτης, ούτε χώρα – πείραμα για τις επιδιώξεις του διεθνούς πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου. Αυτή την ώρα, που αμφισβητούνται όλες οι σταθερές στις ζωές των Ελλήνων, εμείς τονίζουμε: Οι λαοί δεν νικιούνται!»

Εξάλλου, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα των συζητήσεων με την τρόικα, ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε: «Η συγκυβέρνηση, έκανε αυτό που από την αρχή ήθελε: Είπε ναι σε όλες τις απαιτήσεις της τρόικα. Αυτό είναι πασιφανές και από εκεί και πέρα, γίνεται προσπάθεια να εμφανιστούν κάποιες δήθεν κόκκινες γραμμές, προκειμένου να εξασφαλιστεί το δήθεν άλλοθι “σκληρής διαπραγμάτευσης” που έχουν ανάγκη οι τρεις αρχηγοί. Η ουσία είναι μία: Συμφώνησαν στην ίδια και σκληρότερη συνταγή του αργού θανάτου, ελπίζοντας μόνο να αλλάξει κάτι στην Ευρώπη, σε επίπεδο κορυφής. Η Ελλάδα της τρικομματικής κυβέρνησης, διάλεξε τον ρόλο του κομπάρσου και του παθητικού δέκτη των τροϊκανών, αντί να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Έτσι, φτάσαμε στην κατάργηση του κατώτερου μισθού, στο τσάκισμα των συλλογικών συμβάσεων και στην πλήρη ανυπαρξία εργασιακών δικαιωμάτων και κοινωνικών προνοιών.

Αν θέλουν οι τροϊκανοί, θα καταργήσουν και την αργία της Κυριακής, θα επιβάλλουν 24ωρη εργασία και αμοιβή… με τον βούρδουλα, χωρίς η κυβέρνηση να τους αντισταθεί!

Αλλά όλα τα πράγματα δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχει η δυνατότητα, ο λαός να μην επιτρέψει να ψηφιστούν καν, είτε, αν ψηφιστούν να μην εφαρμοστούν ποτέ. Τα μέτρα μπορούν να παραμείνουν «σχέδια» , αν κινηθούν όλοι και εκφράσουν ανοιχτά τη διαφωνία τους. Η χώρα έχει ανάγκη από ηγέτες που θα αναλύσουν την συγκεκριμένη πραγματικότητα και θα έχουν την τόλμη να χαράξουν και να ακολουθήσουν διαφορετική στρατηγική, να δημιουργήσουν όραμα και να πείσουν λέγοντας την αλήθεια. Και έχει ανάγκη επίσης, από έναν λαό ενωμένο και αποφασισμένο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...