Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Νίκος Νικολόπουλος: ΟΧΙ αστυνομικοί κλοιοί και απαγορευμένες ζώνες στις παρελάσεις

Με αφορμή τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου ο Βουλευτής Αχαίας και συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος (ΧΡΙ.Κ.Α.) Νίκος Νικολόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Η περσινή αυθόρμητη αντίδραση του λαού έγινε φέτος αντικείμενο καπηλείας από συγκεκριμένες πολιτικές ομάδες. Το καπέλωμα της πραγματικής φωνής του λαού από μικρές μειοψηφίες δεν θα με βρει ποτέ σύμφωνο, από οποιαδήποτε πλευρά και αν προέρχεται. Από την άλλη πλευρά, δεν με βρίσκει σύμφωνο και η διεξαγωγή των εθνικών επετειακών εκδηλώσεων εν μέσω αστυνομικών κλοιών και απαγορευμένων ζωνών για τους πολίτες.
Στη σημερινή Ελλάδα, η θέση των πολιτικών δεν είναι σε εξέδρες επισήμων αλλά μέσα στον λαό. Στον πραγματικό λαό.
Κάπου εκεί, ανάμεσα στον πραγματικό λαό της Πάτρας, βρίσκομαι και εγώ. Για να ακούσω και πάλι την φωνή του και να χειροκροτήσω μαζί του τα παιδιά μας που παρελαύνουν. Ελπίζω, εύχομαι και αγωνίζομαι, ώστε μέχρι την επόμενη χρονιά, όλοι μαζί οι Έλληνες να γιορτάσουμε με περισσότερη ελπίδα την εθνική επέτειο, η οποία σε κάθε εποχή και υπό οποιαδήποτε συνθήκη πρέπει να μας θυμίζει πως οι Έλληνες ενωμένοι μεγαλούργησαν και διασπασμένοι υπέστησαν μεγάλες τραγωδίες.
Ο Ελληνικός λαός απορρίπτει την εύκολη επιλογή και δίνει το δικό του μεγάλο αγώνα εναντίον των ισχυρών όπως το ’40 που εξέφρασε ενωμένος την αποφασιστικότητα και είπε όχι στην εύκολη επιλογή. Για να κρατήσει την ελευθερία και την αξιοπρέπεια του. Έδωσε ένα σκληρό πόλεμο και πλήρωσε υψηλό κόστος για την αντίσταση του αλλά στο τέλος νίκησε. Ο ηρωισμός και η αυταπάρνηση έγιναν ταυτόσημες έννοιες με τους Έλληνες. Είμαι μία σταθερή εθνική επιλογή η δύσκολη πορεία αγώνων, για την κατάκτηση της προόδου. Όπως τότε, έτσι και σήμερα, δίνουμε έναν μεγάλο αγώνα, εναντίον εκείνων που μας κρατούν δέσμιους στην ύφεση και την στασιμότητα ως κοινωνία και θέλουν να περιθωριοποιήσουν τις παραγωγικές και δημιουργικές μας δυνάμεις και μας οδηγούν σε μία άνευ προηγουμένου απόγνωση και δυστυχία.
Σήμερα με το ΟΧΙ στα νέα μέτρα απορρίπτουμε την εύκολη επιλογή. Οι Έλληνες μπορούμε να αγωνιστούμε, να νικήσουμε και να εκπλήξουμε ακόμη και σε αυτή την δύσκολη περίσταση του μνημονίου, που όχι μόνον ταπεινώνει αλλά και εξαθλιώνει την ζωή μας. Τις δύσκολες αυτές ώρες το ΟΧΙ του ’40 απέναντι στην αξίωση της υποταγής δίνει την δυνατότητα να αντλήσουμε κρίσιμα και χρήσιμα διδάγματα. Να διώξουμε την ηττοπάθεια, τον φόβο και την απαισιοδοξία. Να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και στις αρετές του γένους. Έτσι μόνο τιμούμε εκείνους που δεν δίστασαν να προσφέρουν, ακόμη και τη ζωή τους, για την Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια, την Ελευθερία, τη Δημοκρατία. Εκείνους που έκαναν ολόκληρη την ανθρωπότητα να μιλά για το μεγαλείο, τις αρετές και την προσφορά των Ελλήνων. Με πίστη στο Θεό και εμπιστοσύνη στις αστείρευτες δυνάμεις του Έθνους, θα πετύχουμε την Αναγέννηση της Πατρίδας μας και θα σταθούμε στα πόδια μας, με αξιοπρέπεια και περηφάνια. Γιατί, οι Έλληνες ερχόμαστε από μακριά, μπορούμε και οφείλουμε να πορευτούμε μακρύτερα σε νέους δρόμους Προοπτικής, Ανάπτυξης και Ελπίδας».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...