Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο Αντίρριο

Με μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε στο Αντίρριο η επέτειος του ΟΧΙ με πάρα πολύ κόσμο που βγήκε στην πλατεία του Αντιρρίου. Μαθητές και φορείς κατέθεσαν στεφάνια στο... μνημείο των πεσόντων και στην συνέχεια ακολούθησε παρέλαση των μαθητικών τμημάτων και της φιλαρμονικής Αντιρρίου.

ΜΝΗΜΕΣ ΤΟΥ 40 ΣΤΟ ΑΝΤΙΡΡΙΟ

Το πρωί της 28ης Οκτωβρίου όλα τα παιδιά του χωριού ήταν στο σχολείο που βρισκόταν κοντά στην εκκλησία. Άκουσαν το βόμβο των αεροπλάνων και το βομβαρδισμό που έκαναν οι Ιταλοί στην Πάτρα.

Τα παιδιά βγήκαν στην αυλή και παρακολουθούσαν προς τη θάλασσα το βομβαρδισμό. Ο δάσκαλος, ο Ρήγας, ανήγγειλε στα παιδιά ότι η Ιταλία μας κήρυξε τον πόλεμο. Το χωριό ήταν αναστατωμένο γιατί είχε φτάσει το μήνυμα της επιστράτευσης.

Όλοι οι στρατευόμενοι έπρεπε να παρουσιαστούν εκεί που είχε οριστεί για τον καθένα.

Μετά την κατάρρευση του μετώπου στην Αλβανία όταν τον Απρίλιο του 1941 οι Γερμανοί επετέθησαν στην Ελλάδα, όλα τα παιδιά που είχαν επιστρατευθεί γύρισαν στο χωριό εκτός από δύο, τον Τάκη Κατσαούνη και τον Γιάννη Σίψα-Τσεκούρα.

Βαριά τραυματισμένος γύρισε ο Σπύρος Ασημακόπουλος. Είχε χάσει το ένα του μάτι και στο πρόσωπο του φαίνονταν έκδηλα ίχνη από τα θραύσματα οβίδας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...