Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Στον... αέρα και πάλι η μεταφορά των μαθητών

- Δεν αναλαμβάνει το βάρος το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, αν δεν εξοφληθούν οι περσινές οφειλές 

- Εξαιρείται ο Δήμος Καλαβρύτων 

 
Μ' ένα γερό... πονοκέφαλο για πολλούς μαθητές και τις οικογένειές τους αρχίζει η νέα σχολική χρονιά, αφού, για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται και πάλι στον...
αέρα η μεταφορά τους προς και από τις σχολικές μονάδες στις οποίες παρακολουθούν τα μαθήματά τους.
Αυτό προκύπτει από την απόφαση που έλαβαν την Παρασκευή η διοίκηση και οι μέτοχοι του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας, όπως επιβεβαίωσε, μιλώντας στο attacktv.gr, ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ, Ανδρέας Μανωλόπουλος.
Ο κ. Μανωλόπουλος, αφού διαβεβαίωσε ότι τόσο η διοίκηση όσο και οι μέτοχοι έχουν εξαντλήσει την ευαισθησία τους, εξήγησε ότι δεν θα γίνει η μεταφορά των μαθητών από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, γιατί τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας δεν έχουν καταβάλει τις οικονομικές υποχρεώσεις τους για το προηγούμενο σχολικό έτος, 2011-12, το ύψος των οποίων ανέρχεται γύρω στα 5 εκατ. ευρώ.
"Δεδομένων και των σοβαρών εξόδων που έχουμε, με αύξηση φορολογίας, ΦΠΑ κλπ., δεν είναι δυνατόν οι μεταφορείς να συνεχίσουν το έργο. Δεν αντέχουν άλλο", πρόσθεσε.
Ικανοποίηση για τη στάση Κατσιφάρα
Παράλληλα, υπενθύμισε ότι ο κλάδος από τις αρχές του χρόνου και με ιδιαίτερη ένταση κι επιμονή από τις αρχές Ιουλίου πίεζε τα αρμόδια υπουργεία να καταλήξουν ποιος θα αναλάβει τη μεταφορά των μαθητών και τι θα γίνει με τις οικονομικές εκκρεμότητες προς τους μεταφορείς.
Ο κ. Μανωλόπουλος έκανε, πάντως, θετική αναφορά στη στάση που έχει τηρήσει για το ζήτημα ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, επισημαίνοντας πως έστειλε έγγραφο στο Υπουργείο, στο οποίο ξεκαθάριζε ότι κι αυτός έχει ένσταση, αν δεν καταβληθούν τα χρήματα για τις παλιές οφειλές.
Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι, σε πρόσφατη συνεδρίασή του, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε ν' αναλάβει η Περιφέρεια φέτος την υποχρέωση μεταφοράς των μαθητών, εφόσον οι δήμοι δεν είναι ακόμη έτοιμοι για κάτι τέτοιο, υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι θα εξοφληθούν οι παλιές οφειλές του κράτους προς τους μεταφορείς.
Τέλος, ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Αχαΐας διευκρίνισε ότι από την απόφαση που έλαβε ο κλάδος εξαιρείται ο Δήμος Καλαβρύτων, για το λόγο ότι ήταν, όπως είπε, ο μόνος από τους πέντε δήμους του Νομού ο οποίος προχώρησε έγκαιρα σε όλες τις νόμιμες ενέργειες: προκήρυξε διαγωνισμό για τη μεταφορά των μαθητών, στη συνέχεια έγινε και ο έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο και το έργο της μεταφοράς κατακυρώθηκε στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...