Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Προωθείται "πακέτο" ιδιωτικοποίησης λιμανιών Ζακύνθου, Αργοστολίου και Κατακόλου

Με το γενικό γραμματέα του ΥΕΝ και λιμενολόγο κ. Μουτζούρη, συναντήθηκε ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Ζακύνθου κ. Ζώντος, ο οποίος, όπως δήλωσε σήμερα στην ΕΡΑ, ότι ενημερώθηκε, ότι το λιμάνι του νησιού, βρίσκεται στη λίστα του ταμείου αποκρατικοποιήσεων, ενώ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υπεύθυνο του ταμείου κ. Χλωρό, έμαθε ότι είναι υπό εξέταση το συγκεκριμένο θέμα σε ότι αφορά τον τρόπο παραχώρησης της χρήσης σε ιδιώτη για κάποια χρόνια.

Όπως ανέφερε ο κ. Ζώντος, υπάρχει η πρόθεση να δοθούν «πακέτο» σε ιδιώτη τα λιμάνια Ζακύνθου, Αργοστολίου και Κατακόλου, ενώ σε δύο μήνες θα είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς πρόκειται να γίνει, προσθέτοντας ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται κυρίως στο τουριστικό κομμάτι των λιμενικών υποδομών και πιο συγκεκριμένα στις μαρίνες.

Μάλιστα, ο κ. Ζώντος, τόνισε ότι από τα 22 λιμάνια προς ιδιωτικοποίηση, το λιμάνι της Ζακύνθου, φαίνεται να είναι τελευταίο σε ότι έχει να κάνει με το ενδιαφέρον ιδιωτών, ενώ, όπως είπε, το λιμενικό ταμείο είναι εν αναμονή των εξελίξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...