Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

O N. Nικολόπουλος ετοιμάζει «ξε-ΚΙΝΗΜΑ»

Την πολιτική πρωτοβουλία για την αναγέννηση του χώρου της ευρύτερης κεντροδεξιάς στην Ελλάδα, ανακοίνωσε  ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μετατρέψει την μεγάλη και λαϊκή κεντροδεξιά παράταξη σε προσωπικό του μαγαζάκι, ούτε να ακολουθήσει την μοίρα του μνημονιακού ΠΑΣΟΚ» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, o οποίος σε συγκέντρωση στελεχών και πολιτικών φίλων του στην Πάτρα, παρουσίασε την πρωτοβουλία που ο ίδιος, μαζί με άλλα στελέχη ξεκινάει.

Η πρωτοβουλία φέρει το όνομα «Κίνημα Αναγέννησης» και φιλοδοξεί σε πρώτη φάση τουλάχιστον, να γίνει ένα δίκτυο ανταλλαγής σκέψεων και ιδεών, και όχι κόμμα.

Ο πρώην υφυπουργός Εργασίας, ωστόσο, σημείωσε πως ο ίδιος αναφέρεται σε ένα νέο «ξε-ΚΙΝΗΜΑ» αλλά «μάλλον κάποιοι προέτρεξαν ή παρανόησαν ή και ενδεχομένως αλλοίωσαν σκόπιμα τις προθέσεις μου».

«Η μόνη αλήθεια είναι πως έχοντας ήδη συζητήσει με πολλούς φίλους, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μια προσπάθεια, στην οποία χρειάζομαι και όλους εσάς κοντά μου, ώστε, στηριζόμενοι στις αρχές και τις παραδόσεις της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης να θέσουμε τις βάσεις για την δημιουργία ενός σύγχρονου ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ κινήματος, μιας «Νέας Δημοκρατίας του 21ου αιώνα» αν θέλετε, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την πρόθεση να παραμείνουμε πιστοί στον δρόμο ελπίδας που μέχρι τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, μαζί χαράξαμε» ανέφερε στο enikos.gr

«Θα έλεγα ότι στόχος μας είναι η “επαναφορά συνείδησης” της μεγάλης μας πολιτικής οικογένειας» τόνισε ο Αχαιός πολιτικός, ο οποίος για ακόμα μία φορά, επανέλαβε πως ο ίδιος δεν σκοπεύει να μεταπηδήσει σε άλλη πολιτική στέγη και κοινοβουλευτική ομάδα, ούτε είναι στις σημερινές του προτεραιότητες η διεκδίκηση της δημαρχίας στην Πάτρα.

Αντίθετα, μάλιστα, επεσήμανε πως ο δικός του «δρόμος» είναι ξεκάθαρος: «Ακολουθεί πιστά το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Μέσα στη Βουλή θα στηρίξω κάθε μέτρο και κάθε νομοσχέδιο της κυβέρνησης, σύμφωνο με τις προγραμματικές μας θέσεις.

Αλλά και θα αντιταχθώ σε κάθε νομοσχέδιο που θα κινείται αντίθετα προς αυτές.

Με άλλα λόγια, αν αναζητάτε τι θα κάνει ο Νεοδημοκράτης Νικολόπουλος στη Βουλή, σας λέω απλά: Διαβάστε, το «Ζάππειο 1», το «Ζάππειο 2», το «Ζάππειο 3».

Διαβάστε το πρόγραμμα που είναι ακόμα αναρτημένο στο site της Ν.Δ. και τυπωμένο σε χιλιάδες βιβλία.

Θα τα βρείτε όλα εκεί.

Μοχθήσαμε πολύ και δουλέψαμε σκληρά για να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα ελπίδας. Εγώ δεν το εγκαταλείπω.

Ούτε και θα επιτρέψω σε κανέναν όψιμο Νεοδημοκράτη, σε κανέναν γυρολόγο και σε κανέναν καινοφανή αστέρα της πολιτικής να αλλοιώσει το DNA αυτής της παράταξης, που είναι η μόνη που ξέρει την αξία της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας αλλά σε ένα πλαίσιο αξιοπρέπειας και ευημερίας για τον λαό» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Εγώ θυμάμαι ποιοι είμαστε και από πού κρατάει η φύτρα μας» ανέφερε, υπενθυμίζοντας και πάλι πως ο Εθνάρχης, Κωνσταντίνος Καραμανλής ταύτισε την παράταξη της Ν.Δ. με τον λαό και το έθνος και δεν δίστασε κάποτε να οδηγήσει την Ελλάδα έξω από το ΝΑΤΟ για να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια και την ανάγκη του έθνους για εθνική και εδαφική ακεραιότητα και ανεξαρτησία.

«Και ήταν ο ίδιος ηγέτης που μόχθησε και πέτυχε την ένταξή της στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Ανήκουμε στην παράταξη που δίδαξε ήθος και ευγένεια, πολιτική ανδρεία και αντίσταση σε δύσκολες εποχές, όπως ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος που δεν έσκυψε ποτέ το κεφάλι σε καμιάς μορφής και χρώματος δικτατορία, ή και ο Κώστας Καραμανλής ο νεότερος, που στήριξε το «όχι» των Κυπρίων στο σχέδιο Ανάν και είπε ένα άλλο μεγάλο «όχι» στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Αυτοί είμαστε και αυτοί θέλουμε να παραμείνουμε.

Γι’ αυτό και είπα, αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, πως εγώ, δεν αισθάνομαι απλά, αλλά είμαι Νέα Δημοκρατία! Ας αποδείξει και η σημερινή ηγεσία της παράταξης πως είναι Νέα Δημοκρατία, βροντοφωνάζοντας και τώρα, όπως μέχρι πριν δύο μήνες, πως η χώρα δεν αντέχει άλλη ύφεση και ο λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα!».



Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...