Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Αυλαία για το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κρουστών "Days of Percussion 2012"

Percussive Arts Society
(Photo credit: Wikipedia)
Η αυλαία του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κρουστών, “Days of Percussion 2012” το οποίο πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο της Πάτρας, ανοίγει το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Τέχνης Κρουστών Οργάνων (Ελληνικό Παράρτημα της Percussive Arts Society) σε συνδιοργάνωση με την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο του Παρισιού, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων.


Η διάρκεια του φεστιβάλ είναι από 1 έως 9 Σεπτεμβρίου, με καθημερινές εκδηλώσεις από τις 9:00 το πρωί έως τις 23:00 το βράδυ.


Οι καλεσμένοι καλλιτέχνες του φετινού φεστιβάλ είναι:
Sylvio Gualda, Yi-Ping Yang, Tsuey-Ying Tai, Julien Bonnard, Δημήτρης Δεσύλλας, Πάνος Βασιλόπουλος, Βαγγέλης Καρίπης, Δημήτρης Ουρανός.
Special Guests: Χρήστος Ραφαηλίδης και Πέτρος Κλαμπάνης.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει:

2ος Διεθνής Διαγωνισμός Κρουστών για Νέους Σολίστ

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε νέους μουσικούς των κρουστών οργάνων οι οποίοι προετοιμάζουν κατά την διάρκεια της χρονιάς συγκεκριμένο πρόγραμμα που ανακοινώνεται κάθε χρόνο 10 μήνες πριν τον διαγωνισμό.


Οι διαγωνιζόμενοι χωρίζονται σε τρείς ηλικιακές κατηγορίες: Junior, Medium, Advanced. Ο διαγωνισμός χωρίζεται επίσης σε ενότητες ανά όργανα: Πληκτροφόρα κρουστά, Τυμπάνια, Ταμπούρο, Ντραμς, Ελληνικά Παραδοσιακά και Λάτιν κρουστά. Τα βραβεία του διαγωνισμού προσφέρονται από τους χορηγούς.
 
PLUS Μαθήματα

Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ πραγματοποιούνται ατομικά μαθήματα, στους εγγεγραμμένους μαθητές, ανοιχτά στο κοινό, με καθηγητές διεθνούς κύρους οι οποίοι αποτελούν και την επιτροπή του διαγωνισμού. Τα μαθήματα χωρίζονται σε δυο HALF COURSE: Κλασικά κρουστά (2-4 Σεπτεμβρίου), Ντραμς/Παραδοσιακά κρουστά (6-8 Σεπτεμβρίου).
 
Clinics

Οι καλεσμένοι καλλιτέχνες θα πραγματοποιήσουν Clinics πάνω σε εξειδικευμένα θέματα σχετικά με την εκτέλεση των κρουστών οργάνων. Τα Clinics αυτά απευθύνονται τόσο σε μαθητές όσο και σε επαγγελματίες μουσικούς και η παρακολούθησή τους είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ.
 
Διαλέξεις

Τις μεσημεριανές ώρες στους χώρους του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις από ειδικούς στους τομείς της φυσικοθεραπείας, ψυχολογίας, ψυχοθεραπευτικής κ.α. πάνω σε θέματα που σχετίζονται με την τέχνη των κρουστών οργάνων.
 
Συναυλίες

Σάββατο 1/9 ώρα 21:00 Εναρκτήρια Συναυλία με την Yi-Ping Yang
Κυριακή 2/9 ώρα 22:00 Συναυλία του Nuevo Siete Ensemble
Τρίτη 4/9 ώρα 22:00 Συναυλία με το τρίο Flamarabenco
Παρασκευή 7/9 ώρα 22:00 Συναυλία του Julien Buj Bonnard Richaard

Κυριακή 9/9 ώρα 21:00 Απονομή βραβείων και Gala Συναυλία με τους νικητές των διαγωνισμών. Καλεσμένοι: Χρήστος Ραφαηλίδης-βιμπράφωνο, Πέτρος Κλαμπάνης-κοντραμπάσο.
 
Εκθέσεις

Καθ’ όλη την διάρκεια στον χώρο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιούνται εκθέσεις κατασκευαστών κρουστών οργάνων από όλη την Ελλάδα.

Τιμές εισιτηρίων για το κοινό:
Διαγωνισμοί: ανοιχτά στο κοινό
Διαλέξεις: ανοιχτά στο κοινό
PLUS Lessons: ανοιχτά στο κοινό
Clinics: 10€ (παιδικό 5€)
Συναυλίες: 10€ (παιδικό 5€)
Για τα μέλη του συλλόγου ισχύει έκπτωση 50%

Συνεργάτες:
Data Sound, R.I.T. DPD Creative, yannisefstathiou.com, Νεανική Ομάδα Αγίου Δημητρίου Πατρών, Studio Ampersand, Alex Emmanuel Photography.
Χορηγοί:
Descarga Percussion, Kleo Drums, Ethnic Percussion, Tetraktis Studio, Music Station, Yamaha, Zildjian, Rstick, Data Sound, Greecajones, Mike Balter.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...