Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Τιμολόγιο νοσηλείας ασθενούς στο νοσοκομείο Πύργου: Επρόκειτο περί λάθους!

Σε λάθος οφείλεται τελικά περιστατικό που αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα και αφορά σε υπέρογκο τιμολόγιο νοσηλείας ασθενούς στο νοσοκομείο του Πύργου. Όπως είναι γνωστό, από 1-10-2012 υποχρεωτικά... η τιμολόγηση των νοσηλίων γίνεται με βάσει τα κλειστά ενοποιημένα νοσήλια (ΚΕΝ). Για την τιμολόγηση των νοσηλευθέντων, εκτός των άλλων, απαιτείται η έκδοση υποχρεωτικά Ηλεκτρονικού Ιατρικού Εξιτηρίου από τον θεράποντα ιατρό, στο οποίο αναγράφεται η τελική διάγνωση εξόδου κατά ISD-10 (πρόκειται για την διεθνή ταξινόμηση νόσων και συναφών προβλημάτων υγείας του ΠΟΥ-10η αναθεώρηση), βάσει του οποίου το λογιστήριο ασθενών θα αντιστοιχεί το αντίστοιχο ΚΕΝ και θα γίνεται η ορθή τιμολόγηση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περίπτωση του ασθενούς που νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο του Πύργου, το εξιτήριο το οποίο εκδόθηκε από τον θεράποντα ιατρό, ήταν χειρόγραφο και χωρίς να αναφέρει την τελική διάγνωση εξόδου κατά ICD-10.

Στο εξιτήριο αναφερόταν απλά «εμπύρετο» και στον τιμοκατάλογο των ΚΕΝ το «εμπύρετο» αγνώστου προέλευσης χωρίς συνυπάρχουσες παθήσεις- επιπλοκές, απεικονίζεται με τον κωδικό P22X και το κόστος ανέρχεται σε 444,00 ευρώ και μέση διάρκεια νοσηλείας δύο ημερών. Γι` αυτό και το λογιστήριο ασθενών του νοσοκομείου Πύργου εκκαθάρισε εσφαλμένα την νοσηλεία του ασθενή.

Ο σωστός "λογαριασμός" του ασθενή με το κόστος νοσηλείας, που θα κληθεί τελικά να καταβάλλει στο νοσοκομείο του Πύργου, ανέρχεται σε 74,67 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...