Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Δημοτικό Σχολείο Άνω Αλισσού: «Συμμετέχω στην ανακύκλωση»

«Συμμετέχω στην ανακύκλωση» είναι το θέμα της περιβαλλοντικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 31 Μαΐου 2012 στο Δημοτικό Σχολείο Άνω Αλισσού.

Με προσκεκλημένο τον περιβαλλοντολόγο κ. Μαμάση Διονύση το δημοτικό σχολείο διοργανώνει την περιβαλλοντική εκδήλωση με στόχο να ενημερωθούν οι μαθητές και να ευαισθητοποιηθούν για την διαδικασία και ενεργή συμμετοχή τους, τα ανακυκλώσιμα υλικά που τοποθετούμε-ρίχνουμε στους μπλε κάδους και την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.

Ήδη ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας έχει ξεκινήσει μια συλλογική προσπάθεια συστήματος ανακύκλωσης με τους μπλε κάδους που έχει τοποθετήσεις σε κομβικά σημεία του Καλλικρατικού Δήμου. Ο κ. Μαμάσης θα ενημερώσει τους μαθητές για την διαδικασία ανάκτησης και επαναχρησιμοποίηση όλων των ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, γυαλί, λευκοσίδηρος, αλουμίνιο, πλαστικό, κτλ)  αλλά και την περιβαλλοντική αξία της συμμετοχής των πολιτών προστατεύοντας το περιβάλλον και μειώνονται των όγκο των απορριμμάτων με τα προβλήματα διαχείρισής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...